۰
plusresetminus
تاریخ انتشارچهارشنبه ۷ خرداد ۱۴۰۴ - ۰۹:۱۱
کد مطلب : ۶۱۴۲۸
رئیس بخش تحقیقات حفاظت خاک و آبخیزداری چهارمحال و بختیاری مطرح کرد:

طرح آبیاری تکمیلی در باغات بادام چهارمحال‌وبختیاری

رئیس بخش تحقیقات حفاظت خاک و آبخیزداری چهارمحال و بختیاری گفت: طرح آبیاری تکمیلی با استفاده از سامانه‌های سطوح آبگیر باران در باغات بادام این استان اجرا می‌شود.
طرح آبیاری تکمیلی در باغات بادام چهارمحال‌وبختیاری
به گزارش پایگاه خبری تحلیلی «جهانبین نیوز»، سید نعیم امامی صبح امروز در شورای تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی استان، با اشاره به اجرای پروژه استفاده از سامانه‌های سطوح آبگیر باران برای آبیاری تکمیلی بادام و چند گونه جنگلی، اظهار کرد: گونه‌های مستقرشده با استفاده از آبیاری تکمیلی ناشی از جمع‌آوری آب باران توسط سطوح آبگیر، پاسخ بسیار خوبی داده‌اند و تفاوت بین ارقامی که از این آب ذخیره شده استفاده می‌کنند و ارقام شاهد که آبیاری نمی‌شوند، کاملاً مشهود است.

وی افزود: میزان آبی که در این روش مصرف می‌شود و از محل بارش‌های موجود در منطقه تامین می‌شود، در مقایسه با آبیاری معمولی که با برداشت آب از رودخانه انجام می‌شود، قابل قیاس نیست، در این روش، درختان بادام از خرداد تا پایان شهریور، حداکثر پنج بار آبیاری می‌شوند و در هر مرحله، حدود ۲۰ لیتر آب به هر درخت داده می‌شود، با این حال، محصول تولیدی از نظر کیفیت و کمیت، مشابه با محصول باغات حاشیه زاینده‌رود است که با حجم بیشتری از آب آبیاری می‌شوند.

رئیس بخش تحقیقات حفاظت خاک و آبخیزداری مرکز تحقیقات، آموزش کشاورزی و منابع طبیعی چهارمحال و بختیاری، این طرح را یک کار بسیار با ارزش و ماندگار توصیف کرد و ابراز امیدواری کرد که پس از استخراج نتایج و تحلیل علمی عملکرد، بتوان از آن به عنوان یک مزرعه ترویجی استفاده کرد تا کشاورزان و بهره‌برداران با مشاهده نتایج، به استفاده از این روش ترغیب شوند.

امامی با اشاره به قابلیت گسترش این روش در بخش‌های شرقی و مرکزی چهارمحال و بختیاری، تأکید کرد: این روش می‌تواند به توسعه سطوح زیر کشت، به ویژه در حوزه باغبانی و کشت درختان جنگلی، کمک کند.

وی همچنین به رشد بسیار خوب ارقام جنگلی که از این نوع آبیاری استفاده می‌کنند اشاره کرد و افزود: این گونه‌ها برای کشت در محیط‌های شهری، حاشیه جاده‌ها و به عنوان فضای سبز غیرمثمر توصیه می‌شوند.

وی در پایان تأکید کرد: هدف نهایی این طرح، استفاده بهینه از بارش‌های حداقلی برای توسعه سطوح زیر کشت است.

انتهای خبر/1031ج
ارسال نظر
نام شما
آدرس ايميل شما

خبرهای مارا در پیام رسان های زیر دنبال کنید

تاريخ:

چهارشنبه ۷ خرداد ۱۴۰۴

ساعت:

۰۹:۱۶:۵۸

28 May 2025