۰
plusresetminus
تاریخ انتشاريکشنبه ۲۲ تير ۱۴۰۴ - ۱۱:۵۰
کد مطلب : ۶۱۹۲۱
مدیرکل امور مالیاتی چهارمحال و بختیاری خبر داد:

نقش‌آفرینی مالیات در توسعه کشور

مدیرکل امور مالیاتی چهارمحال و بختیاری با تأکید بر ضرورت تقویت نظام مالیاتی و تکیه بر درآمدهای پایدار، هوشمندسازی فرآیندها را گامی در مسیر ارتقاء شفافیت و کارآمدی اقتصادی کشور دانست.
نقش‌آفرینی مالیات در توسعه کشور
به گزارش خبرنگار گروه خبری اقتصادی پایگاه خبری تحلیلی«جهانبین نیوز»، عزیزالله گنجی صبح یک‌شنبه در نشست خبری با اصحاب رسانه، با اشاره به اهمیت نظام مالیاتی در اداره کشور و توسعه اقتصادی، گفت: افق روشن ایران در گرو تقویت منابع مالی شفاف و عدالت‌محور است؛ امیدواریم با لطف خداوند و عنایت حضرت ولی عصر (عج)، آرزوهای ناپاک و نقش‌های بر آب دشمنان ناکام بماند و نام ایران در جهان درخشان‌تر شود.

وی با ابراز خوشحالی از حضور اصحاب رسانه، نقش آنان را در اطلاع‌رسانی و آگاهی‌بخشی به مردم مهم و حیاتی خواند و افزود: اطلاع‌رسانی صحیح باعث درک بهتر خدمات نظام و ارزیابی واقع‌بینانه عملکردها می‌شود.

گنجی با ارائه گزارشی از عملکرد مالیاتی استان در سال ۱۴۰۳ اظهار کرد: در این سال بیش از ۵ هزار میلیارد تومان درآمد مالیاتی داشته‌ایم که ۹۸.۵ درصد درآمدهای استان را شامل می‌شود؛ رشد سهم مالیات در بودجه کشور از ۵.۷ درصد در سه سال پیش به ۸.۳ درصد در سال جاری رسیده است، هرچند هنوز تا نقطه مطلوب فاصله داریم.

وی با اشاره به توزیع عوارض ارزش افزوده در سه‌ماهه نخست سال جاری گفت: ۹۶۷ میلیارد تومان به شهرداری‌ها و روستاهای فاقد دهیاری اختصاص یافته که نسبت به مدت مشابه سال قبل رشد ۳۲ درصدی داشته است؛ در کل سال ۱۴۰۳ نیز این رقم به ۸۴۵ میلیارد تومان می‌رسد که رشد ۶۰ درصدی نسبت به سال ۱۴۰۲ را نشان می‌دهد.

مدیرکل امور مالیاتی استان، معافیت‌های مالیاتی را از جمله سیاست‌های حمایت‌گرانه نظام دانست و خاطرنشان کرد: در سال ۱۴۰۲، بیش از ۷۷ درصد درآمدهای مشمول مالیات، از معافیت بهره‌مند شده‌اند که سهم فعالیت‌های تولیدی و معدنی در این میان بیش از ۴۳ درصد کل درآمدهاست.

گنجی اجرای حسابرسی سیستمی بدون نیاز به اظهارنامه و دفاتر را یکی از دستاوردهای مهم در جهت ساده‌سازی فرایندها دانست و تصریح کرد: این رویکرد موجب کاهش دغدغه‌های مالیاتی، ارتقاء بهره‌وری و اعتماد بیشتر میان مودیان و سازمان شده است.

وی در ادامه به بیشترین سرانه‌های مالیاتی اشاره کرد و گفت: دندانپزشکان، پزشکان، داروخانه‌ها، وکلا، رستوران‌داران، طلافروشان و هنرمندان، بیشترین سهم را در پرداخت مالیات داشته‌اند.

گنجی از امکان انتخاب پروژه‌های صرف مالیات توسط مودیان خبر داد و افزود: در راستای عدالت مالیاتی و شفافیت، از سال گذشته مالیات‌ها صرف اجرای پروژه‌های بخش آب، کشاورزی، محیط‌زیست، آموزش و سایر حوزه‌ها شده است.

مدیرکل امور مالیاتی چهارمحال و بختیاری با تأکید بر حرکت به سوی نظام مالیاتی هوشمند گفت: در حال حاضر، ۲۲۰ هزار معلم و فعال اقتصادی در سامانه‌های مالیاتی ثبت‌نام کرده‌اند؛ ارتقاء سیستم‌های گزارش‌دهی و ثبت‌ اطلاعات در قالب لایحه‌ای در مجلس در حال نهایی‌شدن است تا به سوی ساختار دیجیتالی و کارآمد حرکت کنیم.

وی سامانه حسابرسی مالیات‌های معدنی راه‌اندازی‌شده از سال ۱۳۸۷ را نمونه‌ای موفق دانست و بیان کرد: در این سامانه، اطلاعات معدنیان به‌صورت سیستمی ثبت شده و مودیان امکان مشاهده و اعتراض دارند؛ اطلاع‌رسانی خودکار و عدم نیاز به مراجعه حضوری، شفافیت را تقویت کرده و هزینه‌های اقتصادی را کاهش داده است.

گنجی همچنین از مشوق‌های مالیاتی برای خیرین در پروژه‌های عمومی خبر داد و افزود: در صورتی که حداقل ۵۰ درصد هزینه پروژه توسط خیرین تأمین شود، ۲۵ درصد آن به‌عنوان اعتبار مالیاتی قابل قبول لحاظ می‌شود.

وی از سیاست‌های حمایتی معافیت حقوق کارمندان و کارگران و صاحبان مشاغل و املاک اداری سخن گفت و اظهار داشت: اجرای این سیاست‌ها تا پایان شهریور ماه ادامه خواهد داشت و در مسیر عدالت مالیاتی و ارتقاء شفافیت اقتصادی کشور گام برمی‌داریم.

انتهای خبر/1020ج
ارسال نظر
نام شما
آدرس ايميل شما

خبرهای مارا در پیام رسان های زیر دنبال کنید

تاريخ:

يکشنبه ۲۲ تير ۱۴۰۴

ساعت:

۱۲:۴۹:۴۹

13 Jul 2025