مشاور رئیس مرکز ملی فضای مجازی گفت: در دوران بحران، رسانهها باید با ترویج امید، روایتهای افتخارآفرین و مقابله با تفرقه، حافظ انسجام و وحدت ملی باشند.
به گزارش خبرنگار گروه سیاسی پایگاه خبری تحلیلی«جهانبین نیوز»، قاسم خالدی عصر سه شنبه در همایش مدیریت رسانه در بحران ویژه اهالی رسانه و فضای مجازی استان چهارمحال و بختیاری با اشاره به تحول الگوهای جنگی در جهان امروز تأکید کرد: دشمنان در جنگ ترکیبی، از مدلهای سنتی عبور کردهاند و اکنون فناوریهای نوین فضای مجازی را به عنوان سلاحی پیچیده علیه ادراک عمومی به کار میگیرند.
وی با هشدار درباره همکاری گسترده شرکتهای فناوری و سازمانهای امنیتی آمریکا برای بهرهبرداری از فضای مجازی، گفت: مطالعه دقیق ظرفیتهای فضای مجازی در جنگ شناختی امروز، ضرورتی ملی است که نباید از آن غافل شد.
خالدی در ادامه با اشاره به جنگ روایتها، نقش رسانهها در شکلدهی افکار عمومی را حیاتی دانست و افزود: رسانهها توانستند در جنگ ۱۲ روزه با تولید روایتهای ملی، امنیت روانی جامعه و انسجام درونی کشور را تقویت کنند، اما دشمن با تمام توان، در صدد تخریب این همدلی و وحدت است؛ مگر اینکه ارادهای داخلی، این مسیر را مستحکمتر کند.
وی همچنین با یادآوری جایگاه تاریخی فتوا در مقابله با استعمار و سلطه سیاسی، اظهار داشت: فتوا قدرتی فراتر از تصمیمات سیاسی دارد؛ همانطور که در تاریخ ایران، اراده مردمی مبتنی بر فتاوی دینی توانست بسیاری از نقشههای دشمن را ناکام بگذارد.
مشاور رئیس مرکز ملی فضای مجازی با اشاره به جنگ روانی در عرصه رسانهای گفت: در نبرد تبلیغاتی، باید روایتهای صحیح و مقتدر ساخته و به جامعه منتقل شود. رسانهها در طول جنگها نقش برجستهای در تقویت روحیه عمومی داشتند؛ هرچند در برخی موارد نهادهای رسمی نتوانستند اطلاعات لازم را بهموقع در اختیار اصحاب رسانه قرار دهند.
وی با تأکید بر ادامهدار بودن جنگ روانی، خواستار طراحی برنامههای مقاومتی رسانهای شد و افزود: وظیفه رسانههاست که هم نقشههای دشمن را افشا کنند و هم دستاوردهای مقاومت را روایت نمایند. اسرائیل و دیگر دشمنان ثابت کردهاند که در جنگ شناختی دست بالا را دارند، مگر اینکه با هوشیاری ملی، جبهه رسانهای کشور تقویت گردد.