محمدرضا قدیری در گفتگو با خبرنگار حوزه سیاسی پایگاه خبری تحلیلی «
جهانبین نیوز»، اظهار کرد: از زمان آغاز اشغالگری رژیم صهیونسیتی، سران این رژیم منحوس همواره نگران عدم وجود عمق استراتژی بودند و اکثر جنگهایی هم که با همسایگان خود یعنی مصر، لبنان، اردن و سوریه راه انداختن برای ایجاد یک حائل برای نداشتن عمق بوده است.
وی بیان داشت: محدودیتها موجب شده که موجودیت رژیم صهیونسیتی همواره در حالت پادگانی و حالت تهاجمی داشته باشد و از سویی ظرفیتهای جغرافیایی ایران در پاسخ احتمالی به دشمن از اهمیت بالایی برخوردار است و میتواند نقش مهمی در دفاع و مقابله با تهدیدات ایفا کند.
استاد دانشگاه آزاد شهرکرد با اشاره به موقعیت استراتژیک جغرافیایی ایران اشاره داشت: ایران در نقطهای بسیار مهم و راهبردی بین شرق و غرب قرار دارد و کنترل بخشهای حیاتی از جمله تنگه هرمز را در اختیار دارد؛ این موقعیت به ایران امکان میدهد تا در صورت تهدید، مانع عبور و مرور انرژی و کالا در این منطقه شود که یک اهرم قوی در مذاکرات و پاسخ به تهدیدات است.
وی به تنوع جغرافیایی و سختگذر بودن برخی مناطق ایران نیز اشاره و بیان داشت: وجود کوهستانهای بلند (مثل زاگرس و البرز)، بیابانها و مناطق صعبالعبور، حرکت و پیشروی نیروهای دشمن را دشوار میکند و باعث میشود دفاع از خاک ایران آسانتر شود.
قدیری به دیگر موارد موقعیت ویژه جغرافیایی من جمله طولانی بودن مرزها، تنوع اقلیمی، موقعیت دریایی و... اشاره و گفت: دسترسی به سه دریای مهم یعنی دریای خزر، خلیج فارس و دریای عمان، ایران را در زمینه ناوبری و کنترل مسیرهای آبی در منطقه قوی کرده است و میتواند برای دفاع و پاسخ به تهدیدات دریایی به کار گرفته شود.
وسعت و وحدت سرزمینی ایران بزرگترین سد دفاعی است
وی اظهار کرد: اسیر بزرگنمایی تبلیغاتی رسانهای نشویم و همچنین کوچکنمایی و کم اهمیت جلوه دادن هم ما را دچار خطای محاسباتی نکند، باید برای تحلیل از جغرافیا کمک گرفت.
استاد دانشگاه آزاد شهرکرد مطرح کرد: در نبرد ایران با رژیم اشغالگر اسرائیل، وسعت و وحدت سرزمینی ایران است که در امتداد تاریخ همواره از تمدن ایرانی در مقابل هر مهاجم خارجی دفاع کرده و در طول تاریخ شاید ایران ضرباتی خورده باشد، اما توانسته هزاران سال هسته مرکزی تمدنی و سرزمینی خود را با تکیه بر همین عمق سرزمینی متکی بر فلات کوهستانیاش حفظ کند.
وی افزود: در واقع وسعت و وحدت سرزمینی ایران بزرگترین سد دفاعی تاریخی میهن ماست، که امروز هم جلوی اسرائیل و در واقع کارفرمایان بزرگش یعنی آمریکا و ناتو از ایران محافظت میکند.
استاد دانشگاه آزاد شهرکرد اسرائیل را موجودیتی بیریشه و بیعمق دانست و گفت: جمعیت کم، قلمرو ارضی اندک و تمرکز صنایع نظامی در یک باریکه کوچک ساحلی مهمترین ضعفهای عمق استراتژیک داخلی رژیم صهیونسیتی است که شهرکها و صنایع داخلی این رژیم در معرض آسیبپذیری جدی قرار دارند و در جنگ طولانی مدت با ایران که هیچ، حتی با نیروهای چریکی فلسطینی یا حوثیها یمن و حزبالله لبنان، تلآویو را با چالشهای جدی مواجه کرده است.
ناکامی رژیم صهیونسیتی در یافتن جای پا تروریستی در اطراف و داخل ایران
وی خاطرنشان کرد: صهیونیستها برای جبران ضعف ژئوپلتیکی خود مقابل ایران به جنگ هوایی با پشتیبانی آمریکا و ناتو و همچنین اعمال تروریستی و خرابکاری متکی شدند که خوشبختانه ایران با درایت و مبتنی بر عزت، مصلحت و همچنین وحدت سرزمینی و ملی درونی خودش یک بال تروریستی اسرائیل را خنثی کرد.
قدیری افزود: اسرائیل تلاش داشت در اطراف ایران خصوصا شمالغرب، غرب و جنوبشرقی جغرافیای ایران گروههای تروریستی وابسته به خود را مستقر کند؛ دور بودن جغرافیایی اسرائیل از ایران و ناتوانی این رژیم در استقرار گروههای تروریستی نیابتی در کنارههای ایران و بیعرضگی اپوزیسیون وابسته و خائن اکثرا سلطنتطلب در داخل که برخلاف تبلیغات وسیع رسانهای کوچکترین حرکتی در راستای ناامن کردن داخل ایران همزمان با حملات هوایی نتوانستند انجام دهند و تمام پروژه اسرائیل را با شکست مواجه کرد.
وی اظهار کرد: در حالی که ایران یک کشور بسیار وسیع با دهها کلانشهر و جغرافیایی بسیار متنوع است که خود به خود آمادگی دفاعی فراوانی به ایران میدهد؛ حتی در بدترین سناریوها همین جغرافیای ایران خصوصا کوهستانی بودن مناطق غربی ایران همچون یک سد، جلوی هر مهاجم خارجی حتی دهها برابر قویتر از اسرائیل را میگیرد.
استاد دانشگاه آزاد شهرکرد اذعان داشت: حتی با نگاهی غیرشعاری و واقعبینانه، اسرائیل نمیتواند به این وضعیت ادامه دهد؛ همچنین بدون حمایت تام و تمام آمریکا و ناتو و دو جین کشور غربی دیگر هم نمیتواند در یک جنگ تمام عیار از پس ایران بر بیاید.
استاد دانشگاه آزاد شهرکرد به اعتراف سیاستمداران رژیم صهیونسیتی اشاره و یادآور شد: آویگدور لیبرمن وزیر جنگ پیشین اسرائیل به این ضعف ذاتی رژیم اشغالگر اسرائیل معترف است و مقایسهاش با ایران را واقع بینانه اینگونه بیان میکند: «ایران ۷۴ بار از ما بزرگتر و جمعیت آن ۹ برابر ماست. در اسرائیل همه چیز در مرکز متراکم است، اما در ایران فاصله دو کلانشهر تهران و مشهد ۹۰۰ کیلومتر است. وضعیت ما با ایران کاملا متفاوت است!»
انتهای خبر/ ۵۳۰ ب