۰
plusresetminus
تاریخ انتشارسه شنبه ۳ تير ۱۴۰۴ - ۱۰:۲۲
کد مطلب : ۶۱۷۲۰
یادداشت؛

جنگ رسانه‌ای تعیین کننده دست برتر جنگ

جنگ نرم ایران و اسرائیل با همراهی ایالت متحده آمریکا، قابل توجه است و غلبه در این جنگ با قسمت نرم و رسانه‌ای آن است.
جنگ رسانه‌ای تعیین کننده دست برتر جنگ
 به گزارش خبرنگار پایگاه خبری تحلیلی«جهانبین نیوز»، محمد سهرابی کارشناس سیاسی در یک یادداشت نوشت:  جنگ‌ها در جهان معاصر پیشرفت چشمگیری یافته است. به خصوص اینکه بخش جنگ نرم ایران و اسرائیل با همراهی ایالت متحده آمریکا، قابل توجه است و غلبه در این جنگ با قسمت نرم و رسانه‌ای این جنگ است.

مؤید صحبت بنده، توئیت ترامپ در خصوص ایجاد آتش‌بس بین ایران و صهیونیسم است. ترامپی که خود چه پیش از حمله به تأسیسات هسته‌ای ما و چه بعد از آن، بعنوان حامی اصلی رژیم غاصب شناخته می‌شود و نقش مستقیم در جنگ‌افروزی دارد، اما شاهد چرخش ادبیاتی وی در خصوص جنگ هستیم که نباید این جنگ ادامه پیدا کند و این جنگ به نفع خاورمیانه نیست! آیا بیان آتش بس از سوی این رئیس جمهور مذبذب، به نوعی خرید فرصت برای تخلیه پایگاه‌های نظامی آمریکا و اعطای فرصت بازسازی ارتش رژیم صهیونسیتی نیست؟! چگونه عامل اصلی جنگ به یک هویت صلح‌طلب تبدیل می‌شود؟

مشروعیت این هویت مبتنی بر چه نانوشته‌ای است؟ فارغ از اینکه این صحبت از سوی مقام رسمی کشور آمریکا مطمح‌نظر باشد یا خیر، نکته آموزنده‌ای وجود دارد که باید از همین الان تاکتیک جنگی ما شود و به آن توجه ویژه و برگ برنده خود بحساب بیاوریم و آن «جنگ روایتی یا جنگ رسانه‌ای» است؛ جنگی که برآمده از زبان و مفاهیم است تا ادراک مخاطبان را با تزریق ایدئولوژی، عقیده و باور مطلوب خود، به تسخیر درآورَد.

جنگ روایتی ذیل جنگ نرم است و در ادبیات قرآنی هم قابل مطابقت است کسانی که گفتارشان ظاهر فریبکارانه و باطن پلیدی دارد، به این گفتار «زخرف القول» گویند. هدف این افراد تحمیق جوامع و تسخیر اذهان و قلوب افراد به نفع تمایلات شخصی هست. ترامپ با شروع این روایت در صبح سه‌شنبه می‌خواهد به لحاظ سیاسی، خود را فردی مصلح و در ادبیات الهیاتی، فرد منجی به عالمیان معرفی کند.

و الا چرا در پیامش به جنگ ۱۲ روزه تأکید داشت؟ اینها با برجسته کردن عناوین یا اعداد در پیامشان بی‌شک به دنبال مقاصد تئوریک و معرفی خویش هستند.

جدای از اینکه این پیام ترامپ را به صلح‌جوی جهان تبدیل می‌کند برای ایران کمی خطرناک می‌شود و با این آتش‌بس، می‌خواهند برای ایران دوراهی تعریف کنند که یا اهل صلح باش یا اهل رزم؛ که اگر ایران جنگ را برگزید، کشورمان را بعنوان متجاوز در کل جهان معرفی کنند و اگر راه صلح در پیش گرفت، همان بلایی که اسرائیلی‌ها در آتش‌بس با لبنان بر سر آنها درآوردند، بر سر ما جاری کنند.

لذا بعنوان راه‌حل در فضای جنگ نرم باید این سؤال را دوباره مطرح کرد که منبع مشروعیت آمریکا بعنوان طرف میانجی برآمده از کجاست؟ و ثانیا چرا آمریکا برای رفع تخاصم، به اسرائیل مهلت بیشتری اعطا کرده است؟ این سوگیری از سوی آمریکا نشانگر چیست؟ همانطور که گفته شد این بازی الفاظ و مفاهیم در بافتار رسانه، هدف اصلی دشمن بدطینت است تا آمریکا را بعنوان کشور خوب و ایران را بعنوان کشور مقصر و متجاوز چه در داخل و چه در عرصه بین‌الملل معرفی کند و جابجایی مفاهیم می‌تواند سرنوشت جنگ را به کلی تغییر دهد.

انتهای یادداشت/
ارسال نظر
نام شما
آدرس ايميل شما

خبرهای مارا در پیام رسان های زیر دنبال کنید

تاريخ:

سه شنبه ۳ تير ۱۴۰۴

ساعت:

۱۰:۲۵:۵۲

24 Jun 2025