رئیس واحد استانی موسسه گواهی بذر و نهال چهارمحال و بختیاری گفت: در چند سال اخیر، ۹ رقم جدید گندم دیم و پنج رقم جدید گندم آبی به سبد بذری استان اضافه شده است.
به گزارش پایگاه خبری تحلیلی «جهانبین نیوز»، مجید هاشمی صبح امروز در شورای تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی چهارمحال و بختیاری، گزارشی از وضعیت تولید هستههای بذری در استان ارائه داد.
وی در این گزارش با اشاره به قانون مصوب سال ۱۳۸۲ مجلس شورای اسلامی، وظایف حاکمیتی کنترل بذر و نهال، مالکیت معنوی نژادگران و نظارت بر تولید مزارع تولید بذر و نهال را بر عهده موسسه ثبت و گواهی دانست.
رئیس واحد استانی موسسه گواهی بذر و نهال چهارمحال و بختیاری در ادامه به فعالیتهای این واحد در سه بخش غلات، نهالستانها و سیبزمینی اشاره کرد و افزود: در بخش غلات، با سه شرکت دارای مجوز تولید بذر غلات همکاری میشود و دو شرکت دیگر نیز در حال تکمیل مدارک برای دریافت مجوز هستند.
هاشمی عنوان کرد: در سال گذشته، حدود 3 هزار هکتار از مزارع غلات تحت نظارت این واحد قرار گرفت و حدود 4 هزار و 600 تن بذر گندم و جو در سطوح مختلف پرورشی تا گواهی، تایید و بین کشاورزان توزیع شد، در سال جاری نیز قرارداد نظارت بر بیش از 4 هزار هکتار از مزارع غلات منعقد شده است.
وی خاطرنشان کرد: در چند سال اخیر، ۹ رقم جدید گندم دیم و پنج رقم جدید گندم آبی به سبد بذری چهارمحال و بختیاری اضافه شده است، این ارقام نسبت به تنشهای خشکی و سرما مقاوم بوده و عملکرد بالایی دارند، همچنین، سه رقم جدید جو آبی و پنج رقم جدید جو دیم نیز به سبد بذری استان اضافه شده است.
رئیس واحد استانی موسسه گواهی بذر و نهال چهارمحال و بختیاری در بخش دیگری از گزارش خود به وضعیت نهالستانهای استان اشاره کرد و گفت: در حال حاضر ۱۴ نهالستان مجوزدار در استان فعال هستند که سال گذشته حدود ۵۰۰ هزار نهال درختان میوه با لیبل و برچسب گواهی سلامت تولید و عرضه کردند.
هاشمی اضافه کرد: همچنین، سه شرکت کشت بافتی در چهارمحال و بختیاری فعال هستند که نشاء گیاهان زینتی و پایههای رویشی درختان میوه را تامین میکنند.
وی بیان کرد: سال گذشته ۶۰ هزار پایه ریشه درختان میوه در داخل چهارمحال و بختیاری و ۱۰۰ هزار پایه برای خارج استان ارسال شده است.
رئیس واحد استانی موسسه گواهی بذر و نهال چهارمحال و بختیاری با بیان اینکه در دو سال اخیر، تعداد نهالهای لیبلدار تولیدشده در استان بیش از نیاز استان بوده است، تاکید کرد: بخشی از این نهالها به استانهای همجوار مانند کهگیلویه و بویراحمد، لرستان و مرکزی ارسال میشود.
هاشمی همچنین به فعالیتهای این واحد در زمینه تولید سیبزمینی بذری اشاره کرد و گفت: سال گذشته حدود ۵۰۰ هکتار از مزارع سیبزمینی بذری از کلاسهای پی و وان تا آخرین کلاس بذری تحت نظارت این واحد قرار گرفت و بیش از ۱۸ هزار تن سیبزمینی بذری لیبلدار در استان تولید شد.
وی تصریح کرد: استان چهارمحال و بختیاری در سال گذشته جزو پنج استان برتر کشور از نظر تولید سیبزمینی بذری بود.
رئیس واحد استانی موسسه گواهی بذر و نهال چهارمحال و بختیاری در پایان به طرح سازگاری ارقام سیب زمینی اشاره کرد و گفت: در این طرح، ۴۰ رقم سیبزمینی در سه نقطه استان کشت شد و در نهایت ۲۰ رقم جدید زودرس و میانرس که با شرایط اقلیمی استان سازگار بودند، شناسایی و وارد چرخه تولید شدند.