۰
plusresetminus
تاریخ انتشاريکشنبه ۲۷ آبان ۱۴۰۳ - ۰۶:۰۳
کد مطلب : ۵۹۲۴۱
جهانبین نیوز گزارش می‌دهد؛

تأثیر کیفیت آرد بر نان؛ از مزرعه تا سفره

کیفیت آرد از مراحل اولیه تولید تا پخت نان، نقش مهمی در کیفیت نهایی نان دارد.
تأثیر کیفیت آرد بر نان؛ از مزرعه تا سفره
به گزارش پایگاه خبری تحلیلی «جهانبین نیوز»، یکی از مشکلات اصلی نانوایان، کیفیت پایین آرد است.

در حال حاضر، سه نوع گندم درجه یک، دو و سه در کشور تولید می‌شود که با هم مخلوط شده و در تولید آرد استفاده می‌شود.

این موضوع باعث کاهش کیفیت نان تولیدی می‌شود، همچنین، افزایش هزینه‌های آب، برق، گاز و دستمزد کارگران در مقابل ثبات قیمت نان، فشار زیادی بر نانوایان وارد کرده است.



کیفیت گندم در چهارمحال و بختیاری پایین است

محمدرضا غفاری رئیس اتحادیه نانوایان شهرستان شهرکرد در گفتگو با خبرنگار پایگاه خبری تحلیلی «جهانبین نیوز»، اظهار کرد: به دلیل اقلیم سردسیری پایین‌ترین کیفیت گندم را در کشور داریم با این حال جزو ۵ استان برتر از نظر کیفیت نان در کشور هستیم.

وی با بیان اینکه در اقلیم سردسیر گلوتن و پروتئین گندم پایین است، بیان داشت: گلوتن جزو جدانشدنی از گندم است کسی که حساسیت به گلوتن دارد نمی‌تواند از نان گندم و جو استفاده کند باید به سراغ غلات دیگری برود که گلوتن ندارد.

رئیس اتحادیه نانوایان شهرستان شهرکرد مطرح کرد: نان جو و گندم گلوتن دارد و کسانی که بیماری سلیاک دارند نمی‌توانند از این نان استفاده کنند، باید از آرد برنج و ذرت استفاده کنند و در شهرکرد دو واحد نان رژیمی می پزند.

وی در زمینه اعتراض مردم به کیفیت نان یادآور شد: به علت قیمت اندک نان، نانوایی صرفاً اقتصادی ندارد و قیمت نان در استان ما نسبت به استان‌های همجوار پایین‌تر است به همین دلیل افراد مجرب استان به استان‌های هم جوار مهاجرت کردند و به همین دلیل کیفیت نان پایین آمده است.

غفاری درباره اعتراض مردم در خصوص تعطیلی‌های خودسرانه نانوایی‌ها به سامانه نانینو اشاره و تصریح کرد: افرادی که در این صنف کار می‌کنند تحصیلات شأن اندک است و با وجود چندین جلسه آموزشی هنوز برخی از نانوایی‌ها با سامانه نانینو نمی‌توانند کار کنند و این مشکل باعث ایجاد چالش و کاهش سهمیه آرد شده است.



قیمت نان در شهرکرد اندک است

وی درباره علت دیگر تعطیلی نانوایی‌ها گفت: نانوایی کار سخت و طاقت فرسا می‌باشد و به دلیل صرفه اقتصادی پایین این کار نیرویی تمایل به کار کردن در این صنف ندارد و باعث تعطیلی خودسرانه نانوایی‌ها شده است.

رئیس اتحادیه نانوایان شهرستان شهرکرد افزود: اجاره بها در شهرکرد بسیار بالاست و نانوایی‌ها نمی‌توانند در زمان پایان قرارداد تمدید قرارداد انجام دهد و کاهش قیمت اجاره بها همت مسئولین را می‌طلبد.

وی گفت: قیمت نان در این استان به خصوص نان سنگک و بربری اندک است، این قیمت نان باعث شد سنگک‌های دولتی تعطیل شوند و تنها یک مغازه وجود دارد.

غفاری خاطرنشان کرد: در سامانه نانینو یارانه نان به جای آنکه افزایش یابد، کسر شد؛ در زمان قبل یارانه به دلیل تعداد پخت نان بود اما اکنون بر اساس عملکرد نانوایی‌ها یارانه می‌دهند و با توجه به مشکلات عملکرد مطلوب نیست و یارانه کم شده است.

وی گفت: اگر سال گذشته قیمت نان اصلاح می‌شد امسال با این مشکلات مواجه نبودیم، امسال قیمت کشوری نان با ۲۵ درصد افزایش اعلام شد و قیمت نان در استان ما نسبت به استان‌های هم جوار بیشتر کاهش یافت و این باعث تعطیلی بسیاری از واحد‌های صنفی نانوایی شده است.



نانوایی‌ها براساس عملکرد کیسه آرد دریافت می‌کنند

رئیس اتحادیه نانوایان شهرستان شهرکرد اذعان داشت: نظارت به تنهایی نمی‌تواند مشکلات را حل کند حداقل یک نانوایی باید ۱۰ کیسه آرد در روز برای پخت داشته باشد، و اکنون ۱۵۷ نانوایی زیر ۵ کیسه آرد دارند.

وی افزود: به دلیل اشکال سامانه نانینو با جلسات متعدد توانستیم بخشی از یارانه را برگردانیم، اما اکنون ۱۱۱ نانوایی افزایشی ۲۰۰ نانوایی کاهشی است و باعث اعتراضات مردم می‌شود نانوایی به جای ۸ ساعت پخت نان، نهایتاً ۵ ساعت کار می‌کند.

غفاری افزود: به دلیل تعداد اندک آرد نیرو ضعیف را به کار می‌گیرند و این موضوع مشکلات بهداشتی و کیفیتی به وجود آورده است.

وی با بیان اینکه تنها راه حل مشکل نان، اصلاح قیمت نان است، گفت: باید دولت یارانه را افزایش دهد در غیر این صورت با این روال شاید دچار مشکلات بیشتری شویم.

رئیس اتحادیه نانوایان شهرستان شهرکرد خاطرنشان کرد: امسال اجاره بها ۲۰۰ درصد افزایش پیدا کرده با این شرایط اوضاع بدتر می‌شود، با این روش نصف نانوایی‌ها تعطیل می‌شوند.

۳هزار تن گندم از استان گلستان خریداری شده است

محمود حبیبیان رئیس اتاق اصناف شهرستان شهرکرد در گفتگو با خبرنگار پایگاه خبری تحلیلی «جهانبین نیوز»، در این خصوص اظهار کرد: ۳۲۰ واحد صنفی در سطح شهرستان شهرکرد فعالیت می‌کنند که ۱۵۰ واحد صنفی ما زیر ۵ کیسه آرد تحویل می‌گیرند؛ ۱۲ نانوایی آزاد پز داریم که از این تعداد ۴ نانوایی نان سنگک می پزند.

وی با بیان اینکه از ابتدای سال تاکنون یک هزار و هفتصد و چهل بازرسی در شهرستان شهرکرد انجام شده است، بیان داشت: تعداد ۱۷۵ پرونده به تعزیرات حکومتی ارجاع داده شده است، ۸ پلمپ نانوایی داشتیم و از شکایت‌های واصله توسط سامانه ۱۲۴ و به صورت حضوری، ۶۰۷ شکایت داشتیم.

رئیس اتاق اصناف شهرستان شهرکرد درباره تخلفات نانوایی‌ها گفت: بیشترین شکایت به دلیل تعطیلی خودسرانه نانوایی‌ها، عرضه خارج از شبکه آرد، کم فروشی به لحاظ وزن چانه، مسائل بهداشتی و چند مورد گران فروشی بوده است.

وی درباره قیمت نان‌ها مطرح کرد: نان تافتان ۲۵۰ گرم از نوع یک، ۸۱۳ تومان است و نوع دوم آن یک هزار و 62 تومان است؛ نان ۵۰۰ گرمی بربری دولتی یک هزار و 700 تومان و آزادپز بربری ۱۱ هزار تومان است.

حبیبیان افزود: نان ۵۵۰ گرمی سنگک نوع دوم به قیمت ۲هزار و 100 تومان است و نان سنگک آزادپز ۱۱ هزار تومان است، همچنین آرد کامل که توسط یکی از واحدها عرضه می‌شود قیمت آن نان سنگک ۱۳ هزار تومان است.

وی درباره مشکلات نانواها یادآور شد: اجاره بالا ملک یکی از مشکلات نانواها است، ما دومین شهر گران در سطح درآمد سرانه در کشور هستیم، همه مردم تحصیل کرده هستند و این دلیل باعث شده تعداد کارگران در نانوایی‌ها کم شود.

رئیس اتاق اصناف شهرستان شهرکرد درباره مهم‌ترین دلیل مشکلات نانوایی‌ها گفت: اختلاف قیمت نان بین شهرکرد و استان همجوار ما باعث ایجاد مشکل شده است، در استان ما قیمت نان تافتان ۲۵۰ گرمی نوع یک ۸۱۳ تومان است اما در استان اصفهان یک هزار و 350 تومان است.

وی با بیان اینکه مشکلات دیگر نانوایی‌ها مربوط به خمیر مایه است، اذعان داشت: خمیر مایه تحویل به رئیس اتحادیه می‌شود تا توزیع گردد و سهمیه کمی به آنها تعلق می‌گیرد و در بازار نیز خمیر مایه خیلی گران خرید و فروش می‌شود.

حبیبیان با بیان اینکه آرد استان ما کیفیت پایینی دارد بیان داشت: ۳ هزار تن گندم از استان گلستان خریداری شده و تا ۱۰ روز آینده با آرد استان مخلوط می‌شود و نان با کیفیتی در اختیار مردم قرار گرفته می‌شود.

وی با بیان اینکه از ابتدای سال تاکنون تفاهم نامه بین اتاق اصناف ایران و سازمان جهاد کشاورزی اتفاق افتاده است و بازرسی توسط مجموعه اتاق اصناف انجام می‌شود، اظهار کرد: ۲۲ هزار واحد صنفی را باید نظارت کنیم یکی از ۳ اکیپ بازرسی را در اختیار اتحادیه نانوایی قرار دادیم و شبانه روز بازرسی انجام می‌دهند و یک اکیپ هم با کمک اتحادیه نان و نوانوایی شهرستان شهرکرد درنظر گرفتیم و اکنون ۲ اکیپ نظارت‌ها را انجام می‌دهند.

رئیس اتاق اصناف شهرستان شهرکرد گفت: اگر شکایتی باشد حتماً پیگیری می‌کنیم و به نتیجه می‌رسانیم و به شکایات مردم بی توجه نیستیم، تلاش می‌کنیم نان با کیفیت تر تحویل همشهریان بدهیم.

وی با بیان اینکه دومین شهر گران در تمام زمینه‌ها هستیم، بیان داشت: در برخی موارد مشکلات نانوایی‌ها به گوش مردم نمی‌رسد و تنها مشکلات مردم بازگو می‌شود؛ نانوایی جز کارهای سخت است و کمتر کسی به این شغل می‌پردازد.

نان با کیفیت نیاز امروز مردم شهرکرد

ماشاالله ایزدی عضو شورای شهر شهرکرد در جلسه کمیسیون فرهنگی با موضوع «کیفیت نان» با حضور دستگاه‌های مربوطه در شهرداری منطقه ۲ شهرکرد برگزار شد، با محکوم کردن جنایات رژیم جعلی و کودک‌کش صهیونیستی و تسلیت به مناسبت شهادت مدافعان حریم امنیت ایران‌اسلامی گفت: آموزش نانوایان شهرکرد در دستور کار قرار گیرد تا کیفیت نان تولیدی افزایش یابد.

وی با اشاره به مطالبه‌گری شهروندان شهرکرد در خصوص افزایش کیفیت نان تولیدی در نانوایی‌های این شهر افزود: منظم شدن زمان پخت نان در نانوایی‌های مرکز استان به‌عنوان یک خواسته دیگر مردمی در دستور کار قرار گیرد.

ایزدی در ادامه گفت: شورای اسلامی شهرکرد و دستگاه‌های مربوطه در حوزه بهبود کیفیت آرد و نان عزم جدی دارند و به جد به دنبال آن هستیم که مشکل موجود در کیفیت نان که قوت اصلی مردم است، حل شود.

رئیس کمیسیون فرهنگی، اجتماعی، ورزشی، ایثارگران و بانوان شورای اسلامی شهرکرد گفت: در مورد کیفیت نان مشکلاتی وجود دارد و لازم است تا مسائل موجود را از زبان تولیدکنندگان و نانوایان بشنویم تا بتوانیم در پیمودن برنامه‌هایی که برای افزایش کیفیت نان طراحی خواهد شد موفق عمل کنیم.

وی بابیان اینکه آموزش نقش مؤثری در کیفیت نان دارد گفت: دوره‌های آموزشی در بحث پخت نان برای متصدیان خباری‌ها باید توسط اداره‌کل فنی و حرفه‌ای استان برگزار شود تا خبازان بتوانند نان با کیفیت را در اختیار مردم قرار دهند.

عضو شورای اسلامی شهرکرد تصریح‌کرد: تکریم ارباب رجوع، ساعت کاری، کیفیت نان و رعایت موارد بهداشتی در نانوایی‌ها از جمله موارد مهمی است که باید در اولویت کار خبازان باشد.

ایزدی ضمن تاکید بر ارتقا مرغوبیت و کیفیت پخت نان گفت: کیفیت نان در بعضی از نانوایی‌ها غیر قابل قبول و اصلاً پذیرفتنی نیست لذا نظارت و بازرسی باید بیشتر بر عملکرد نانوایی‌ها و ارتقا کیفیت نان داشته باشند.

رئیس کمیسیون فرهنگی، اجتماعی، ورزشی، ایثارگران و بانوان شورای اسلامی شهرکرد ادامه داد: همچنین برگزاری جلسات آموزشی برای متصدیان دستگاه‌های هوش‌مصنوعی نانوایی‌ها باید در اولویت باشد.

وی خاطرنشان کرد: ادارات مربوطه از جمله جهادکشاورزی، صنعت معدن و تجارت، غله، بهداشت و اتحادیه نانوایان با نظارت دقیق و مستمر بر توزیع آرد خام در تأمین نان با کیفیت، در جهت جلب رضایت آحاد مردم باید تلاش کنند.

به گزارش پایگاه خبری تحلیلی «جهانبین نیوز»، آنچه قابل تأمل است، دقت در عوامل طبیعی و غیرطبیعی برای به دست آوردن نان است، هزاران دست به‌صورت مستقیم و غیرمستقیم در تولید گندم و تهیه نان دخالت دارند و شایسته است که مسئولان در سیاست‌گزاری‌های خود، کیفیت نان را مورد توجه قرار دهند، چراکه با کاهش کیفیت نان اسراف در این زمینه افزایش می‌یابد.

انتهای گزارش /

 
ارسال نظر
نام شما
آدرس ايميل شما

خبرهای مارا در پیام رسان های زیر دنبال کنید

تاريخ:

دوشنبه ۲۸ آبان ۱۴۰۳

ساعت:

۰۹:۵۶:۱۰

18 Nov 2024