۰
plusresetminus
تاریخ انتشاريکشنبه ۱۳ تير ۱۴۰۰ - ۱۲:۱۰
کد مطلب : ۴۷۹۶۵
رئیس اداره مرتع منابع طبیعی و آبخیزداری چهارمحال و بختیاری مطرح کرد

پروژه مدیریت چَرا راهی برای حفظ پوشش گیاهی مرتع

رئیس اداره مرتع منابع طبیعی و آبخیزداری چهارمحال و بختیاری گفت: اصل پروژه مدیریت چَرا کنترل پروانه چَرای دامدار با تعداد دام موجود است، با تنظیم تعداد دام می‌توان پوشش گیاهی مرتع را حفظ کرد تا از بین نرود.
پروژه مدیریت چَرا راهی برای حفظ پوشش گیاهی مرتع
فرامرز مردانی رئیس اداره مرتع منابع طبیعی و آبخیزداری چهارمحال و بختیاری در گفت‌وگو با جهانبین نیوز؛ اظهار کرد: بعد از صدور پروانه‌های چَرای دام به جهت نظارت بر این پروانه‌ها، ورود و خروج دام به مرتع و همچنین تعداد دامی که وارد مرتع می‌شود و اینکه آیا متناسب با کارت پروانه چَرا است یا خیر، پروژه مدیریت چَرا تعریف شده است.

وی با اشاره به اینکه در اصل پروژه مدیریت چَرا کنترل پروانه چَرای دامدار با تعداد دام موجود است، افزود: اکیپی از هر شهرستان چهارمحال و بختیاری در مرتع حضور پیدا کرده، پروانه چَرای دامدار را بازبینی می‌کند و چنانچه دامدار پروانه چَرا نداشته باشد نامش به‌عنوان دامدار فاقد پروانه چَرا یادداشت می‌شود.

رئیس اداره مرتع منابع طبیعی و آبخیزداری چهارمحال و بختیاری ادامه داد: اگر دامدار پروانه چَرا داشته باشد آنگاه تعداد دام موجود در مرتع با تعداد دامی که در پروانه چَرا ذکر شده است مقایسه می‌شود و درصورتی‌که دامدار دام مازاد داشته باشد به وی اعلام می‌شود که سریعاً دام مازاد را از مرتع خارج کند، اگر دامدار دام مازاد را از مرتع خارج نکرد جهت برخورد قانونی مراجع قضایی به دادگاه معرفی می‌شود.

مردانی عنوان کرد: اگر دامدار متخلف سال بعد هم تخلف خود را تکرار کند پروانه چَرای وی ابطال می‌شود.

وی تأکید کرد: پروژه مدیریت چَرا در جهت تنظیم تعداد دام است تا پوشش گیاهی مرتع از بین نرود، امسال برای اجرای این پروژه از اعتبارات صندوق توسعه ملی بالغ‌بر 300 میلیون تومان به استان اختصاص یافت، با یک شرکت برای پوشش پروژه مدیریت چَرا در 10 شهرستان چهارمحال و بختیاری قرارداد بسته شد که مشغول فعالیت است.

رئیس اداره مرتع منابع طبیعی و آبخیزداری چهارمحال و بختیاری عنوان کرد: در مناطقی که قُرق هستند حق هیچ‌گونه چَرای دام وجود ندارد ولی در مابقی مراتع استان در سراسر سال مدیریت چَرا اعمال می‌شود، در مناطق ییلاقی مشکلی وجود ندارد چون عشایر به سمت مناطق قشلاقی خوزستان کوچ می‌کنند.

مردانی بیان کرد: چند منطقه قشلاقی در لردگان، بارز و شوارز و... وجود دارد که مناطق گرمسیری هستند و در فصل زمستان مدیریت چَرا برای این مناطق انجام می‌شود.

وی یادآور شد: در دشت شهرکرد هم مدیریت چَرا انجام و تعداد دام دامدار با تعداد دام مجازی که در پروانه چَرا آمده است کنترل می‌شود.

رئیس اداره مرتع منابع طبیعی و آبخیزداری چهارمحال و بختیاری افزود: پروژه ممیزی مراتع از دهم تیرماه امسال آغاز شده و مراتعی که فاقد ممیزی هستند یعنی تاکنون پروانه چَرا برای آن‌ها صادر نشده است شناسایی می‌شوند، برای هر شهرستان یک اکیپ چهارنفره مشخص شد است این اکیپ‌ها در مناطق حاضر شده، دامدارهایی که ذی‌حق و ساکن منطقه هستند شناسایی و با توجه به ظرفیت مرتع، دام مجاز جهت چَرا احصا و ظرف مدت یک سال کارت پروانه چَرا برای دامداران صادر می‌شود.

مردانی خاطرنشان کرد: کارت پروانه چَرا ملاک عمل برای پروژه مدیریت چَرا خواهد بود که در سال‌های بعد انجام می‌شود.

انتهای پیام/1031ج
 
ارسال نظر
نام شما
آدرس ايميل شما

خبرهای مارا در پیام رسان های زیر دنبال کنید

تاريخ:

يکشنبه ۱۳ تير ۱۴۰۰

ساعت:

۱۲:۱۰:۴۹

4 Jul 2021