۰
plusresetminus
تاریخ انتشاريکشنبه ۳ آبان ۱۳۹۴ - ۰۹:۲۷
کد مطلب : ۲۵۱۵۲
لمی و فناوری؛

هوش انسان ۳۰ برابر قوی‌تر از هوش مصنوعی

انقلاب هوش مصنوعی در آینده نزدیک، نظریه‌ای است که بسیاری آن را غیرقابل انکار می‌دانند، اما مطالعه‌ای جدید نشان می‌دهد انسان‌ها در برابر ربات‌ها چندان نیز بی‌دفاع نخواهند بود.
هوش انسان ۳۰ برابر قوی‌تر از هوش مصنوعی
به گزارش جهانبین نیوز به نقل از جام نیوز، راساس مطالعه‌ای جدید،‌ قدرتمند‌ترین ابر کامپیوتر امروز جهان تنها یک سی‌ام قدرت مغز انسان را دارند،‌ از این رو انسان هنوز مدت زمان زیادی برای غلبه بر قدرت ربات‌ها در اختیار دارد.

دو دانشجوی دکترا در آمریکا براساس محاسباتی به نام TEPS که توانایی‌های محاسباتی و پردازشی کامپیوترها را برآورد می‌کند، موفق شدند قدرت مغز انسان را با کامپیوترها مقایسه کنند. از آنجایی که مقیاسی دقیقا برابر با مغز انسان وجود ندارد، محققان از تخمینی نزدیک به واقعیت برای محاسبه دفعات شلیک سیگنال‌های الکترونیکی توسط نورون‌های مغزی استفاده کردند.

به گفته محققان دانشگاه کالیفرنیا برکلی، یکی از فواید عملی محاسبه توان مغز در موضوع ارتباطات این است که چنین محاسبه‌ای تاکنون انجام نشده‌است و می‌توان به کمک آن تخمینی مستقل از هزینه‌های سخت‌افزاری محاسبات کامپیوتری را در مقایسه با مغز به دست آورد.

محققان در این مطالعه از ابر کامپیوتر سکویا به عنوان قهرمان هوش مصنوعی استفاده کرده‌اند: دستگاهی که رکورد نیروی TEPS را در اختیار دارد. محاسبات انجام شده نشان می‌دهد کمینه توان محاسباتی مغز ۳۰ برابر بیشتر از سکویا است و براساس قیمت‌های کنونی بازار،‌ این به آن معنی است که اگر انسانی می‌توانست قدرت پردازش مغز خود را اجاره بدهد، می‌توانست درآمدی برابر ۴۷۰۰ تا ۱۷۰ هزار دلار داشته‌ باشد.

با این‌همه دانشمندان هنوز به خوبی نمی‌دانند میزان بهره‌وری مغز از قدرت محاسباتی‌اش در مقایسه با بهره‌وری سیستم‌های طراحی شده توسط انسان چه اندازه‌است،‌ از این رو حتی اگر مشخص بود برای انجام محاسباتی مشابه با محاسبات مغز انسان و به شیوه مغز انسان به چه اندازه سخت‌افزار نیاز است، این تعداد سخت‌افزار تفاوت زیادی با تعداد سخت‌افزارهایی دارد که مهندسان برای دست‌یابی به عملکردی مشابه با مغز انسان به آن نیاز دارند.

این مطالعه در قالب بخشی از پروژه تاثیر هوش مصنوعی انجام گرفته‌است، پروژه‌ای که به مقایسه هوش روباتیک و هوش انسانی می‌پردازد و در عین حال بر روند پیشرفت نرم‌افزارها در طول سال‌های آینده تمرکز دارد.

انتهای پیام/1026ج
ارسال نظر
نام شما
آدرس ايميل شما

خبرهای مارا در پیام رسان های زیر دنبال کنید

تاريخ:

يکشنبه ۲۲ دی ۱۳۹۸

ساعت:

۱۸:۱۸:۲۶

12 Jan 2020