۰
plusresetminus
تاریخ انتشارشنبه ۱۸ اسفند ۱۴۰۳ - ۰۹:۴۶
کد مطلب : ۶۰۵۶۱
رئیس مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی و منابع طبیعی چهارمحال و بختیاری تاکید کرد:

افزایش تولیدات کشاورزی، نتیجه پژوهش و تحقیقات

رئیس مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی و منابع طبیعی چهارمحال و بختیاری گفت: بخش اعظم این افزایش تولید در نتیجه فعالیت‌های پژوهشی است که در مراکز تحقیقاتی انجام شده، افزایش دانش کشاورزان و دانش‌بنیان شدن بخش کشاورزی می‌باشد.
افزایش تولیدات کشاورزی، نتیجه پژوهش و تحقیقات
 بیژن حقیقتی در گفتگو با خبرنگار پایگاه خبری تحلیلی «جهانبین نیوز»، اظهار کرد: مرکز تحقیقات کشاورزی چهارمحال بختیاری از شروع تأسیس تاکنون بالغ‌بر ۷۰۰ طرح تحقیقاتی کاربردی و تأثیرگذار برای بخش اجرا (سازمان جهاد کشاورزی و ادارات تابع)، جامعه بهره‌بردار بخش کشاورزی و منابع طبیعی انجام داده است.
 
وی تصریح کرد: ثمره این فعالیت‌ها در جهت افزایش بهره‌وری در بخش کشاورزی بوده، به‌طوری‌که بهره‌وری آب در سال ۹۴ برای محصولات زراعی و باغی حدود 1/2 کیلوگرم در مترمکعب بود و امروز به حدود دو کیلوگرم در مترمکعب در استان چهارمحال و بختیاری رسیده است.
 
رئیس مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی و منابع طبیعی چهارمحال و بختیاری بیان داشت: در بخش کشاورزی با توجه به محدودیت‌های موجود از ابتدای انقلاب تا الان و علی‌رغم وجود چالش‌های محیطی مانند خشکسالی‌ها، کمبود آب و… میزان تولید در بخش کشاورزی افزایش پیدا کرده و این افزایش بالغ‌بر پنج برابر بوده است.
 
حقیقتی ادامه داد: بخش اعظم این افزایش تولید در نتیجه فعالیت‌های پژوهشی است که در مراکز تحقیقاتی انجام شده، افزایش دانش کشاورزان و دانش‌بنیان شدن بخش کشاورزی می‌باشد.
 
وی ادامه داد: در بحث بهره‌وری کل مسائل یعنی ستاده به نهاده مورد توجه است، اما در بحث کشاورزی چون یکی از عوامل مهم و موثر در تولید، آب می‌باشد، این موضوع بیشتر در بهره‌وری مورد توجه قرار دارد.
 
رئیس مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی و منابع طبیعی چهارمحال و بختیاری افزود: بهره‌وری در بخش کشاورزی و تولید به میزان آب مصرفی است، میزان آب مصرفی در بخش کشاورزی استان طی 20 سال گذشته از یک میلیارد و ۱۰۰ میلیون مترمکعب به حدود ۷۰۰ میلیون مترمکعب رسیده است و روند کاهشی داشته ولی میزان بهره‌وری در این بخش با وجود کمبود آب افزایش داشته که این افزایش بهره‌وری به دلیل استفاده از ارقام اصلاح‌شده، مقاوم به خشکی و با پتانسیل عملکرد بالا  و انجام اقدامات به‌زراعی است.

وی یادآور شد: برای کنترل مصرف کودهای شیمیایی، کشاورز، نمونه خاک مزرعه را تحویل آزمایشگاه تخصصی مرکز داده و بعد از انجام آزمایش‌های لازم میزان استاندارد مصرف کود شیمیایی یا آلی به آن‌ها توصیه می‌شود، به این ترتیب هم از مصرف بی‌رویه کودهای شیمیایی جلوگیری شده و هم مواد آلی خاک افزایش می‌یابد.

رئیس مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی و منابع طبیعی چهارمحال و بختیاری ادامه داد: در این مرکز ۶ بخش تحقیقاتی و یک واحد ثبت و گواهی فعال است، که شامل بخش‌های خاک و آب، زراعی و باغی، گیاه‌پزشکی، علوم دام و شیلات، آبخیزداری و جنگل و مرتع می‌باشند.
 
حقیقتی اهداف و وظایف پژوهشگران را در این سازمان تولید دانش، نفوذ دانش و خلق ثروت برای جامعه بهره‌بردار بخش کشاورزی عنوان و خاطرنشان کرد: ۸۰ طرح تحقیقاتی در این مرکز در دست اجرا است که همه آن‌ها کاربردی و اثرگذار بوده و به رفع چالش‌های بخش کشاورزی کمک می‌کند.
 
وی با اشاره به تهیه نقشه‌های تناسب اراضی برای باغات دیم و گیاهان دارویی استان در بخش خاک و آب، بیان داشت: این نقشه‌ها برای پنج محصول عمده باغی و ۱۰ محصول گیاه دارویی تهیه شدند و به دست بخش اجرا و معاونت تولیدات گیاهی سازمان جهاد کشاورزی رسیده است.


انتهای خبر/1026ج
ارسال نظر
نام شما
آدرس ايميل شما

خبرهای مارا در پیام رسان های زیر دنبال کنید

تاريخ:

شنبه ۱۸ اسفند ۱۴۰۳

ساعت:

۱۰:۵۶:۱۷

8 Mar 2025