مشکلات تخصیص ارز و افزایش نرخ گاز از موانع مهم توسعه واحدهای جدید در مجموعه پتروشیمی لردگان محسوب میشود
جهانبین نیوز گزارش میدهد؛
پتروشیمی لردگان درگیر چالش ارزی و انرژی
1 مرداد 1404 ساعت 17:00
مشکلات تخصیص ارز و افزایش نرخ گاز از موانع مهم توسعه واحدهای جدید در مجموعه پتروشیمی لردگان محسوب میشود
به گزارش خبرنگار گروه اقتصادی پایگاه خبری تحلیلی«جهانبین نیوز»، در شرایطی که صنایع پتروشیمی بهعنوان یکی از ارکان تحول اقتصادی مناطق کمتر توسعهیافته شناخته میشوند، شهرستانهای لردگان، خانمیرزا و فلارد با جمعیتی بالغ بر ۳۰۰ هزار نفر چشمانتظار تکمیل طرحهای حیاتی در مجموعه پتروشیمی لردگان هستند.
این انتظار، همزمان با پیگیریهای مستمر مسئولان محلی و کشوری، نویدبخش آغاز مرحلهای تازه از توسعه صنعتی در جنوب استان چهارمحال و بختیاری است؛ مسیری که نهتنها اشتغالزایی گسترده را هدف قرار داده بلکه نقش مهمی در تثبیت اقتصاد بومی و ارتقاء شاخصهای زیستی منطقه ایفا میکند.
اجرای طرحهای امیدآفرین برای بیش از ۳۰۰ هزار نفر
سید روحالله موسوی در نشست بررسی چالشهای پتروشیمی لردگان با حضور معاون صنایع عمومی وزارت صمت، اجرای کامل طرحهای پارک اوره، کریستال ملامین و زنجیرههای پاییندستی را عامل ایجاد امید در جمعیت بیش از ۳۰۰ هزار نفری منطقه دانست.
بومیسازی دانش پتروشیمی در چهارمحال و بختیاری
معاون هماهنگی امور اقتصادی استانداری چهارمحال و بختیاری با اشاره به اجرای موفق پتروشیمی لردگان، این طرح را نمونهای از بومیسازی دانش و بهرهبرداری بهموقع پس از تأمین ارزی عنوان کرد.
ملکمحمد قربانپور به اشتغال مستقیم یکهزار نفر و غیرمستقیم سههزار نفر در این مجموعه اشاره کرد و خواستار عملیاتی شدن سریع طرحهای پارک اوره و کریستال ملامین شد.
قربانپور از برگزاری جلساتی با مسئولان یکی از شرکتهای سرمایهگذاری کشور برای استفاده از ظرفیت بخش خصوصی خبر داد.
وی تأکید کرد: راهاندازی پارک اوره میتواند تحول اقتصادی شهرستانهای لردگان، خانمیرزا و فلارد را سرعت بخشد.
نیازهای توسعهای منطقه در اولویت وزارت صمت
مدیرکل صنعت، معدن و تجارت چهارمحال و بختیاری نیز تکمیل طرحهای پارک اوره و کریستال ملامین را از مهمترین نیازهای توسعهای منطقه دانست و بر نقش وزارتخانه در تسریع آن تأکید کرد.
بهرهبرداری بهموقع پتروشیمی علیرغم چالشها
مدیرعامل پتروشیمی لردگان با اشاره به اجرای بهموقع این پروژه استانی گفت: ۸۵ درصد نیروی انسانی فعال در این مجموعه از نیروهای بومی سه شهرستان هستند.
اکبر اسماعیلی، گرانی نرخ گاز و قطعیهای زمستانه را عامل زیانهای مالی پتروشیمی در چهار سال اخیر عنوان کرد.
وی اعلام کرد: در صورت اعمال تخفیف ۳۰ درصدی نرخ گاز، آمادگی تکمیل و بهرهبرداری از واحدهای کریستال ملامین و پارک اوره وجود دارد.
طرح احداث نیروگاه خورشیدی در صورت تغییر تعرفه برق
اسماعیلی از آمادگی احداث نیروگاه خورشیدی ۵۰ مگاواتی در مدت دو سال در صورت اصلاح تعرفه برق خبر داد.
وی خواستار افزایش سهمیه ارزی پتروشیمی لردگان از ۱۲ میلیون و ۹۰۰ هزار دلار به ۱۶ میلیون و ۵۰۰ هزار دلار شد تا امکان واردات تجهیزات واحد اوره فراهم شود.
مدیرعامل پتروشیمی لردگان در پایان پیشنهاد کرد قیمت گاز متناسب با محصولات اختصاص یافته به جهاد کشاورزی تنظیم شود.
فشارهای مالی ناشی از برق و گاز از موانع ادامه فعالیت تولیدی است
ابراهیم شیخ معاون صنایع عمومی وزارت صنعت، معدن و تجارت ضمن اشاره به ظرفیتهای بومی و فنی صنعت پتروشیمی در کشور، از وجود چالشهای جدی در مسیر بهرهبرداری کامل این ظرفیتها خبر داد.
وی با بیان اینکه همکاران بومی ما با تلاش و ایثار مثالزدنی، توانستهاند واحدهای پتروشیمی را فعال کرده و اشتغال حدود ۸۵ درصد این صنعت در منطقه را تأمین کنند، افزود: در جریان جذب نیروهای انسانی، اقدام به استخدام ۶۰ نیروی بومی استان شد که علیرغم اولویت اشتغال در صنعت، با حساسیتها و سختگیریهای منطقهای مواجه بودیم.
معاون صنایع عمومی وزارت صنعت، معدن و تجارت در ادامه این جلسه با انتقاد از نرخ گاز مصرفی صنایع پتروشیمی، گفت: در حال حاضر، نرخ گاز در ایران بین ۱۲ تا ۱۵ سنت است؛ رقمی که از نرخ جهانی و حتی کشورهایی مانند آمریکا با نرخ ۷ سنت، بالاتر بوده و موجب کاهش سودآوری شرکتها در زمان افت قیمت محصولات شده است.
وی پیشنهاد داد: وزارت نفت در قالب اصلاح فرمولهای منطقهای و با بهرهمندی از ظرفیتهای قانون برنامه هفتم توسعه، نسبت به تعدیل نرخ گاز اقدام کند تا شرکتها بتوانند در فصل زمستان تا ۸ میلیون نرمال مترمکعب گاز را بدون پرداخت هزینههای اضافی مصرف کنند.
شیخ با اشاره به بدهیهای سنگین شرکتهای پتروشیمی تا سقف ۴۰ میلیون دلار، فشارهای مالی ناشی از برق و گاز را از موانع ادامه فعالیت تولیدی دانست و تأکید کرد: با حمایت و پیگیریهای لازم، مسیر حل این مشکلات باید هموار شود.
انتهای خبر/۱۰۲۰ج
کد مطلب: 62039