کد QR مطلبدریافت صفحه با کد QR

استاندار چهارمحال و بختیاری مطرح کرد:

لزوم توسعه زیرساخت‌های تولید و اشتغال در بخش کشاورزی

24 تير 1404 ساعت 12:02

استاندار چهارمحال و بختیاری در دیدار با وزیر کشاورزی بر لزوم توسعه زیرساخت‌های تولید و اشتغال در بخش کشاورزی استان تاکید کرد.


به گزارش پایگاه خبری تحلیلی «جهانبین نیوز»، جعفر مردانی استاندار چهارمحال و بختیاری با غلامرضا نوری قزلجه وزیر جهادکشاورزی روز دوشنبه دیدار داشتند که در این دیدار یحیی رمضانی رئیس سازمان مدیریت و برنامه‌ریزی بودجه، حسین بهرامی سرپرست سازمان جهاد کشاورزی، حمیدرضا دانش معاون توسعه مدیریت و منابع سازمان جهاد کشاورزی و عباس میراحمدی سرپرست معاونت توسعه بازرگانی سازمان جهاد کشاورزی استان چهارمحال و بختیاری حضور داشتند.
 

 

 
احیای شرایط امهال تسهیلات بخش کشاورزی چهارمحال و بختیاری

جعفر مردانی در این دیدار ضمن تقدیر و تشکر از غلامرضا نوری قزلجه وزیر جهاد کشاورزی برای حمایت‌های همه‌جانبه از بخش کشاورزی استان گفت: تامین اعتبارات مورد نیاز برای تکمیل طرح‌های تامین و انتقال آب برای توسعه باغات در اراضی شیبدار استان یک ضرورت است.

وی با اشاره به اینکه لازمه اثرگذاری هر چه بیشتر استان در اقتصاد کشور، توجه به ظرفیت‌ها و استعدادهای استان و برنامه‌ریزی در راستای بالفعل نمودن این ظرفیت‌ها است، افزود: بخش اعظمی از تبادلات اقتصادی، تولیدی و گردش سرمایه استان ناشی از فعالیت‌های با منشا کشاورزی است و با توجه به گستردگی و تنوع بخش کشاورزی برای تبدیل شدن ظرفیت اصلی و بالقوه استان که زیربنا و اساس توسعه کشاورزی است را نام ببریم، باید از طرح‌های تامین و انتقال آب برای توسعه باغات در اراضی شیبدار یاد کنیم.

به گفته استاندار چهارمحال و بختیاری هم‌اکنون بهره‌برداری از اراضی شیبدار به شیوه سنتی و الگوی معیشتی است که این شیوه، علاوه بر تولید اندک و درآمد پایین باعث فرسایش شدید خاک و تخریب سرزمین می‌شود و با توجه به همین استعداد سالیان متمادی است که تعداد ۲۶ طرح تأمین و انتقال آب برای مناطق محروم و کمتر توسعه‌یافته استان تعریف شده است و مجوز تخصیص آب این طرح‌ها نیز اخذ شده است.

مردانی ادامه داد: تاکنون برای اجرای این طرح‌ها، اعتباری بالغ بر 2 هزار و 600 میلیارد ریال از محل اعتبارات ملی و استانی هزینه شده است که مانع اصلی در اتمام و بهره‌برداری از این طرح‌ها کمبود منابع مالی است که موجب شده است که اجرای برخی از این طرحها بیش از ۲۰ سال نیمه‌تمام و بلاتکلیف باقی بمانند.

به گفته وی، تکمیل و بهره‌برداری از این طرح‌ها سبب تغییر الگوی کشت بیش از ۱۳ هزار هکتار از اراضی شیب‌دار استان می‌شود و زمینه درآمدزایی و اشتغال بیش از ۱۰ هزار نفر از کشاورزان محروم و کم‌بضاعت استان را فراهم می‌سازد.

استاندار چهارمحال و بختیاری گفت: اجرای و تکمیل این طرح‌ها از جمله طرح‌های تامین و انتقال آب اراضی شیبدار استان جهت توسعه باغات به عنوان اولویت در سطح استان به تامین منابع مالی به مزان ۳۰۰۰ میلیارد تومان نیاز است.
 

 
احیای شرایط امهال تسهیلات بخش کشاورزی چهارمحال و بختیاری

مردانی شرایط امهال تسهیلات بخش کشاورزی استان چهارمحال و بختیاری را خواستار شد و عنوان کرد: بخش کشاورزی نقش مهمی در اشتغال، اقتصاد و توسعه استان چهارمحال و بختیاری دارد و مشاغل وابسته به این بخش به صورت مستقیم و غیرمستقیم بخش زیادی از فعالیت‌ها و اشتغال استان را در بر می‌گیرد.

وی خاطرنشان کرد: با توجه به اینکه در سالجاری میزان بارش در استان ۲۶۰ میلی‌متر کمتر از میانگین بلندمدت بوده است و چهارمحال و بختیاری دومین استان خشک کشور محسوب می‌شود و این شرایط نشانه خشکسالی بسیار شدید در استان است که این وضعیت تولید و معیشت کشاورزان را به شدت تحت تأثیر قرار داده است.

استاندار چهارمحال و بختیاری با اشاره به پیامدهای خشکسالی در استان به ناتوانی بهره‌برداران بخش کشاورزی در بازپرداخت تسهیلات بانکی اشاره و اضافه کرد: این امر به گونه‌ایست که از سوی بانک‌ها برای وصول مطالبات تحت فشار قرار گرفتند و این در حالی است که برخلاف رویه چند سال گذشته تاکنون در سال جاری دستورالعمل و منابع لازم جهت امهال تسهیلات دریافتی کشاورزان این استان ابلاغ نشده است.

مردانی بیان کرد: با توجه به شرایط شدید خشکسالی و خسارات وارده به کشاورزان نیاز است در خصوص تمدید مهلت بازپرداخت تسهیلات و بخشودگی سود و جرائم تسهیلات کشاورزان مساعدت لازم از سوی وزارت جهادکشاورزی به عمل آمده و منابع مورد نیاز به استان اختصاص داده شود.

وی تخصیص اعتبارات بانکی جهت بهره‌برداری طرح‌های راکد و تکمیل طرح‌های نیمه‌تمام بخش کشاورزی را خواستار شد و گفت: بخش کشاورزی استان چهارمحال و بختیاری حدود ۲۱ درصد از تولید ناخالص داخلی استان و نزدیک به ۲۰ درصد از اشتغال نیروی کار استان را به خود اختصاص داده است.

به گفته استاندار چهارمحال و بختیاری در این میان زیربخش دام، طیور و زنبور عسل با سهم ۲۰ درصدی در تولیدات و ۴۰ درصدی در ارزش تولیدات بخش کشاورزی از اهمیت ویژه‌ای برخوردار است و بر همین اساس این زیربخش در برنامه‌های توسعه‌ای استان به عنوان یکی از محورهای اصلی توسعه لحاظ شده است.

مردانی تاکید کرد: در سال‌های گذشته کاهش شدید منابع تسهیلات بانکی در این حوزه باعث شده است که حدود ۲۸۰ طرح راکد و ۲۵۰ طرح با پیشرفت فیزیکی بیش از ۶۰ درصد در حوزه دام و طیور در سطح استان نیمه‌تمام باقی بمانند و برای تکمیل و توسعه فعالیت‌های خود نیازمند بهره‌مندی از تسهیلات بانکی باشند که در سفرهای شهرستانی اینجانب و در دیدارهای مردمی متقاضیان به صورت مکرر درخواست تسهیلات برای تکمیل طرح‌های خود ارائه می‌نمایند.

وی با اشاره به نامگذاری شعار سال با عنوان سرمایه‌گذاری برای تولید، تصریح کرد: برای تکمیل و راه‌اندازی این طرح‌ها به 1.2 همت تسهیلات بانکی نیاز دارد که علاوه بر افزایش تولید، شاهد کاهش نرخ بیکاری و جلوگیری از مستهلک شدن سرمایه‌گذاری‌های خواهیم بود.

استاندار چهارمحال و بختیاری خواستار تعریف ردیف اعتباری ملی در قانون بودجه سنواتی تحت عنوان طرح توسعه ۷۰ هزار هکتاری باغات در اراضی شیبدار استان چهارمحال و بختیاری از وزیر جهاد کشاورزی شد و افزود: در حال حاضر بیش از ۳۰ درصد از ارزش ریالی تولیدات بخش کشاورزی استان  مربوط به تولیدات باغی است.

مردانی اظهارداشت: شرایط اقلیمی، وضعیت اراضی، دانش بومی و علاقه‌مندی بهره‌برداران توسعه باغات را به موضوعی مهم در بحث توسعه استان تبدیل نموده است و ظرفیت‌های استان به گونه‌ای است که امکان تولید طیف کاملی از گونه‌های درختی از سردسیری تا گرمسیری در استان فراهم است.

به گفته وی، با توجه به نقش مؤثر باغات در حفظ منابع آب و خاک به ویژه در جلوگیری از ایجاد روان‌آب‌ها و فرسایش خاک در اراضی شیب‌دار، توسعه باغات در این اراضی نقشی مؤثر در حفاظت از منابع طبیعی و کنترل سیلاب‌های ناگهانی دارد که از جمله آن سد کارون ۴ به عنوان یک سرمایه‌گذاری عظیم ملی در استان نیازمند حفاظت از مخزن و جلوگیری از پر شدن آن در اثر فرسایش شدید خاک در بالادست است.

استاندار چهارمحال و بختیاری یادآور شد: تعریف ردیف اعتباری ملی در قانون بودجه سنواتی با عنوان طرح توسعه ۷۰ هزار هکتاری باغات در اراضی حوزه آبخیز کارون علاوه بر ایجاد اشتغال‌زایی و محرومیت‌زدایی در شهرستان‌های کم‌برخوردار، سبب ایجاد فضای سبز و توسعه گردشگری در استان خواهد شد، که می‌طلبد در تدوین لایحه بودجه سنواتی برای نخستین بار ردیف اعتباری ملی برای بخش کشاورزی استان با عنوان توسعه باغات به میزان ۷۰ هزار هکتار تامین شود.

مردانی گفت: حوزه آبخیز کارون استان چهارمحال و بختیاری به عنوان یک کلان پروژه اقتصادی تعریف و به صورت ردیف پایدار اعتباری لحاظ شود.

وی در ادامه این دیدار در بخشی دیگر از صحبت‌های خود افزود: بخش کشاورزی جایگاه مهمی در استان دارد و بیش از ۵۰ درصد از فعالیت‌ها و مشاغل استان به صورت مستقیم و غیرمستقیم متأثر و وابسته به بخش کشاورزی است و توسعه و پیشرفت استان منوط به سرمایه‌گذاری و پیشرفت بخش کشاورزی به عنوان پیشران اقتصاد استان است.

به گفته استاندار چهارمحال و بختیاری با توجه به اهمیت بخش کشاورزی و لزوم حمایت‌های همه‌جانبه از آن در قالب فراهم‌سازی زمینه برای ورود بخش خصوصی و همچنین اجرای پروژه‌های عمرانی و زیرساختی از محل اعتبارات دولتی یک ضرورت است که مورد تأکید و تصویب اعضای محترم کمیسیون کشاورزی مجلس شورای اسلامی قرار گرفت و در همین راستا و براساس مصوبات مورخ ۱۴۰۴/۰۲/۲۹ کمیسیون محترم کشاورزی مجلس شورای اسلامی که به پیوست ارسال شده است.

مردانی عنوان کرد: برهمین اساس مقرر شده مبلغ ۱۱ همت جهت تکمیل زیرساخت‌های بخش کشاورزی، طرح‌های تأمین و انتقال آب و تکمیل شهرک‌های تخصصی کشاورزی و همچنین مبلغ ۱۴ همت تسهیلات بانکی جهت تکمیل طرح‌های گلخانه‌ای، دامپروری، شیلات و صنایع تبدیلی و تکمیلی برای استان اختصاص داده شود.

وی خاطرنشان کرد: بر اساس مصوبه کمیسیون کشاورزی محل تأمین منابع تسهیلات بانکی و تملک دارایی‌های سرمایه‌ای از محل منابع در اختیار آن وزارتخانه تعیین شده است.
 

تامین کالاهای اساسی برای استان چهارمحال ‌و بختیاری

استاندار چهارمحال و بختیاری با اشاره به شرایط خاص اقتصادی و افزایش تقاضای عمومی در استان برای اقلام اساسی، در خصوص تامین اقلام اساسی و تنظیم بازار گفت: موجودی برخی اقلام اساسی از جمله برنج، گوشت منجمد و مرغ منجمد در سطح انبارها و سردخانه‌های اداره کل پشتیبانی امور دام و اداره کل غله و خدمات بازرگانی استان در وضعیت اضطراری قرار دارد و قابل اطمینان نیست و باعث ایجاد نگرانی‌هایی در سطح استان شده است.

مردانی اضافه کرد: اقدامات لازم جهت تأمین و تکمیل سهمیه کالاهای اساسی استان از جمله تأمین و اختصاص برنج هندی به میزان سه هزار تن، گوشت منجمد به میزان ۶۰۰ تن و مرغ منجمد به میزان ۷۰۰ تن یک ضرورت است.

وی افزود: مجموعه‌های تحت حمایت در حوزه تأمین نهاده‌های مورد نیاز دامپروری و دسترسی فعالان این بخش به نهاده‌ها نقش مؤثری در پایداری تولید و استمرار فعالیت دامداران صنعتی و سنتی دارند و در بحث تأمین نهاده جو جهت دامداران صنعتی و سنتی اقدامات لازم انجام شود.

به گفته استاندار چهارمحال و بختیاری در یک ماه اخیر کمبود شدید نهاده جو به یکی از چالش‌های اساسی دامداران تبدیل شده است که  لذا به منظور پیشگیری از تشدید مشکلات دامداران، حمایت از تولید و رفع موانع موجود می طلبد که اقدامات لازم در خصوص تخصیص مقدار ۷۰۰۰ تن جو توسط شرکت پشتیبانی امور دام کشور جهت توزیع در بین دامداران استان صورت پذیرد.

مردانی افزود: با توجه به شرایط خاص موجود در زمینه تکمیل ذخایر راهبردی از جمله جو و ذرت،  تأمین نهاده‌ها به ویژه ذرت و جو یکی از مؤلفه‌های حیاتی در راستای تأمین فرآورده‌های پروتئینی از جمله گوشت مرغ، تخم مرغ، شیر و... است.

به گفته وی، عدم موجودی این نهاده‌ها در سطح چهارمحال و بختیاری در انبار اداره کل پشتیبانی امور دام به عنوان ذخیره کالای استراتژیک در شرایط اضطرار، موجب ضرر و زیان بهره‌برداران و خروج طرح‌ها از چرخه تولید خواهد شد.

استاندار چهارمحال و بختیاری ادامه داد: اقدامات لازم جهت تأمین و تخصیص اقلام از جمله پنج هزارتن ذرت و ۶ هزار تن جو برای ذخیره‌سازی توسط شرکت پشتیبانی امور دام در محل انبار استان در اولویت اقدام قرار گیرد.

مردانی در این دیدار خواستار تخصیص فوری اعتبارات و نهاده‌های ضروری برای بخش کشاورزی استان شد.

وی با اشاره به شرایط خاص اقتصادی و کمبود اقلام اساسی، خواستار تامین فوری برنج، گوشت و مرغ منجمد برای تنظیم بازار استان شد.

در این دیدار غلامرضا نوری قزلجه وزیر جهاد کشاورزی ضمن استماع مسائل و مشکلات بخش کشاورزی در راستای اجرای درخواست ها و رفع این مشکلات قول مساعد داد و ابراز امیدواری کرد تمامی موارد ذکر شده از سوی استاندار چهارمحال و بختیاری در مسیر اجرایی قرار گیرد.

انتهای خبر/1031ج
 


کد مطلب: 61948

آدرس مطلب :
https://www.jahanbinnews.ir/news/61948/لزوم-توسعه-زیرساخت-های-تولید-اشتغال-بخش-کشاورزی

جهان بین
  https://www.jahanbinnews.ir