کد QR مطلبدریافت صفحه با کد QR

یک کارشناس مسائل سیاسی:

بی‌ثباتی ژئوپلیتیکی محصول سیاست‌های تهاجمی آمریکاست

24 تير 1404 ساعت 6:04

یک کارشناس مسائل سیاسی گفت: رویکردهای یک‌جانبه‌گرایانه آمریکا موجب شده نقشه ژئوپلیتیکی منطقه به سمت بحران‌های انباشته و غیرقابل پیش‌بینی حرکت کند.


علی صادقی در گفتگو با خبرنگار گروه سیاسی پایگاه خبری تحلیلی«جهانبین نیوز»، با اشاره به اینکه  هرگونه اقدام نظامی از سوی آمریکا در منطقه، تبعاتی فراتر از پیش‌بینی‌های واشنگتن خواهد داشت اظهار کرد:  تلفات انسانی قابل‌توجه، آشفتگی راهبردی و کاهش شدید مشروعیت بین‌المللی از جمله پیامدهای غیرقابل اجتناب چنین تصمیمی خواهد بود.

وی تصریح کرد: در صورتی که آمریکا دست به عملیات نظامی در غرب آسیا بزند، پایگاه‌های نظامی‌اش در مناطق حساس نظیر خلیج‌فارس، شام و عراق، مستقیماً در معرض واکنش‌های محور مقاومت قرار خواهند گرفت.

 صادقی افزود: ساختار دفاعی نامتقارن منطقه با قدرت بالا و سرعت واکنش‌پذیری، قادر است اختلال گسترده‌ای در سامانه‌های لجستیکی و عملیاتی نیروهای آمریکایی ایجاد کند.

وی با اشاره به نگرانی‌های درون‌ساختاری در پنتاگون تصریح کرد: علیرغم ارزیابی‌های فنی و امنیتی، فشارهای سیاسی در واشنگتن موجب شده تصمیم‌گیرندگان به سمت گزینه‌هایی سوق داده شوند که هزینه‌های استراتژیک بالایی دارند.

به گفته این کارشناس مسائل سیاسی، نارضایتی برخی فرماندهان ارشد از نبود یک راهبرد دیپلماتیک موثر در قبال تهران و متحدان منطقه‌ای، احتمال بروز تصمیمات شتاب‌زده را افزایش داده است.

صادقی بیان داشت:  هدف واشنگتن از تداوم حضور نظامی در منطقه، حفظ سلطه بر خطوط انرژی و اعمال کنترل بر تحولات ژئوپلیتیک است؛ اما شرایط کنونی نشان می‌دهد که این حضور نه‌تنها عامل بازدارنده نیست، بلکه به‌عنوان منشأ تنش و بی‌ثباتی عمل کرده است.

وی خاطرنشان کرد: افکار عمومی منطقه، به‌ویژه پس از تجربه‌های تلخ جنگ‌های اخیر، دیگر پذیرای مداخلات نظامی خارجی نیست. واکنش‌ها نه‌تنها در سطح دولت‌ها بلکه در میان مردم، دامنه‌دار و پیش‌بینی‌ناپذیر خواهد بود.

وی تأکید کرد: سناریوی تقابل نظامی برای واشنگتن، بازی با اعتبار و امنیت داخلی‌ست؛ بازی‌ای که می‌تواند در کوتاه‌مدت با هزینه خون و در بلندمدت با هزینه حیثیت بین‌المللی همراه باشد.

انتهای خبر/1020ج


کد مطلب: 61940

آدرس مطلب :
https://www.jahanbinnews.ir/news/61940/بی-ثباتی-ژئوپلیتیکی-محصول-سیاست-های-تهاجمی-آمریکاست

جهان بین
  https://www.jahanbinnews.ir