به گزارش خبرنگار پایگاه خبری تحلیلی «جهانبین نیوز»، قیمت نان آزادپز در چهارمحال و بختیاری به یکباره 100 درصد افزایش داشته و بنابر گفته مسئولان امر این افزایش به دلیل حذف یارانه آرد این نانوایان رخ داده است.
این در حالی است که مردم استان از کیفیت نان رضایت چندان ندارند و معتقدند کیفیت نان با قیمت تعیین شده همخوانی ندارد.
افزایش دوبرابری قیمت نان، مردم به دردسر انداخته
مرضیه نوری در گفتگو با خبرنگار پایگاه خبری تحلیلی «جهانبین نیوز»، اظهار کرد: متاسفانه نان تهیه شده در نانواییهای دولتی کیفیت لازم را ندارد.
وی با اشاره به اینکه مصرف نان بیکیفیت مشکلات گوارشی بسیاری را برای مردم ایجاد کرده است تصریح کرد: اکثر مردم برای تامین نان باکیفیت به سراغ آزادپزها میروند.
این شهروند شهرکردی ادامه داد: اخیرا قیمت نان در آزادپزها نیز افزایش داشته و مردم مجبور به صرف هزینه بیشتری در این زمینه هستند.
نوری افزود: نان قوت غالب بسیاری از مردم این استان است و افزایش قیمت به این صورت مردم را با مشکل مواجه کرده است، بنابراین لازم است مسئولان به این موضوع توجه بیشتری داشته باشند.
افزایش قیمت نان آزادپزها بر اساس جلسات کارشناسی بوده است
رضا فرهادیان در گفتگو با خبرنگار پایگاه خبری تحلیلی «جهانبین نیوز»، اظهار کرد: قیمت آردی که تحویل خبازیها میشود، تفاوتهایی دارد که منجربه ایجاد اختلاف قیمت نان میشود.
وی تصریح کرد: در گذشته آرد 12 درصد سبوسگیری که در نانواییهای سنگک استفاده میشود هر کیلو 15 هزار تومان بود، اما الان به کیلویی 28 هزار تومان افزایش یافته است.
معاون برنامهریزی فرمانداری شهرستان شهرکرد یادآور شد: همچنین قیمت آرد 15 درصد سبوسگیری که مورد استفاده تافتونپزهای آزادپز است، از کیلویی 15 هزار و 500 تومان به 28 هزار و 500 تومان و آرد با سبوسگیری 18 درصد که مورد استفاده نانواییهای بربری میباشد، از هر کیلو 16 هزار تومان به 29 هزار و 500 تومان افزایش یافته و این تغییرات و افزایش هزینههای اعمال شده بر اساس جلسات کارشناسی انجام صورت گرفته است.
فرهادیان آرد را جزء مواد اولیه طبخ نان عنوان و بیان داشت: با توجه به افزایش قیمت آرد، افزایش هزینهها و آنالیز قیمتها، که توسط کمیتههای کارشناسی انجام شد، و بعد از بررسی موضوع، در کارگروه گندم، آرد و نان استان، قیمت نانهای طبخ شده توسط خبازیهای آزادپز در چهار بخش تافتون، بربری، سنگکی و فانتزی تغییر پیدا کرد.
قیمت نان دولتی هیچگونه افزایشی نداشته است
وی ادامه داد: این در حالی است که در نانواییهای دولتی نوع یک و دو هیچگونه افزایش قیمتی اعمال نشده، اما پیشنهادات از طریق دفتر هماهنگی معاونت امور اقتصادی استانداری به وزارت کشور ارسال شده ولی هنوز مجوز افزایش قیمت نان دولتی براساس هزینهها به استانها داده نشده است.
معاون برنامهریزی فرمانداری شهرستان شهرکرد گفت: نظارتها بر نانوایان بهصورت گشت مشترک انجام میشود، اما از مردم درخواست میشود، در صورت بروز تخلف، گرانفروشی و عدم درج قیمت، با شماره 124 تماس بگیرند و گزارش تخلف بدهند.
حذف یارانه آرد توسط دولت، علت افزایش قیمت نان آزادپزها است
محمدرضا غفاری در گفتگو با خبرنگار پایگاه خبری تحلیلی «جهانبین نیوز»، اظهار کرد: در سامانه، آردهایی که به نانوایان تعلق میگیردتحت عنوان آرد نوع 1، 2 و 3، آرد نوع 6 و آرد نوع 7 تعریف شدهاند، که آرد نوع یک و دو کاملا یارانهای بوده و برای طبخ نان دولتی مورد استفاده قرار میگیرد، به آرد نوع 6 تا سال گذشته 50 درصد یارانه تعلق میگرفت، اما امسال در راستای هدفمندی یارانهها دولت یارانه آرد نوع 6 را نیز کاملا حذف کرد.
وی تصریح کرد: به این ترتیب در این استان نان به دو روش آزاد و دولتی تهیه میشود و دیگر نان نیمهدولتی طبخ نمیشود.
قیمت نان دولتی افزایش نیابد، نانوایان ورشکست میشوند
مسئول اتحادیه نانوایان چهارمحال و بختیاری ادامه داد: با این قیمتی که نان در نانواییهای دولتی به فروش میرسد بسیاری از نانوایان در حال ورشکستگی هستند و باید قیمت این نان نیز افزایش یابد.
غفاری افزود: اما افزایش قیمت نان آزادپزها با توجه به اینکه آرد افزایش قیمت 100 درصدی داشته بسیار ناچیز است.
وی بیان داشت: حذف یارانه آرد نوع 6 بارهای مالی نیز برای نانوایان داشته و این در حالی است که افزایش قیمت نان در این استان نسبت به سایر استانها بسیار پایین است.
مسئول اتحادیه نانوایان چهارمحال و بختیاری خاطرنشان کرد: تلاش شده کیفیت نان نیز افزایش یابد و امسال با همت مسئولین استانی گندم از گلستان و استانهای مجاور خریداری شده است، که در آینده با ارائه اموزشهای لازم کیفیت نان بالا خواهد رفت.
به گزارش خبرنگار پایگاه خبری تحلیلی «جهانبین نیوز»، بنابر اعلام مسئولان استانی عمده گندم این استان بهصورت دیم تولید و گندم درجه ۲ محسوب میشود، این در حالی است که اکثر گندم وارد شده به استان نیز با همین کیفیت میباشد، از همینرو نمیتوان گفت، افزایش قیمت میتواند منجر به افزایش کیفیت نان شود، اما انتظار مردم از مسئولین این است که همانگونه که پیگیر افزایش قیمت نان هستند، دغدغه تامین کیفیت را نیز داشته باشند، تا افزایش قیمت متناسب با افزایش کیفیت پیش رود.
انتهای خبر/1026ج