رئیس پژوهشکده حفاظت خاک و آبخیزداری کشور گفت: در چهارمحال و بختیاری حدود 400 مورد زمین لغزش شناسایی شده که عمده آن در محدوده شهرستان اردل و مناطقی از ناغان هستند.
رئیس پژوهشکده حفاظت خاک و آبخیزداری کشور خبر داد:
شناسایی 400 زمینلغزش در چهارمحال و بختیاری
31 ارديبهشت 1404 ساعت 12:49
رئیس پژوهشکده حفاظت خاک و آبخیزداری کشور گفت: در چهارمحال و بختیاری حدود 400 مورد زمین لغزش شناسایی شده که عمده آن در محدوده شهرستان اردل و مناطقی از ناغان هستند.
به گزارش پایگاه خبری تحلیلی «جهانبین نیوز» عطاءالله ابراهیمی ظهر امروز در دیدار با استاندار چهارمحال و بختیاری، اظهار کرد: در پژوهشکده حفاظت آبخیزداری پنج گروه تحقیقاتی داریم که شامل گروه خشکسالی و تغیبیر اقلیم، مدیریت جامع حوزههای آبخیز، فرسایش خاک، مهندسی رودخانه و سواحل و هیدرولوژی و مدیریت منابع آب هستند.
وی افزود: برای اینکه تحقیقاتی که انجام میشود، نمود علمی داشته باشند، پایلوتهای در سراسر کشور انتخاب میشوند، به عنوان مثال به جهت مدیریت جامع حوزه آبخیز در بالادست شهر تهران با مشارکت بخش خصوصی اقداماتی صورت گرفته است، همچنین در بخش صنعتی پروژهای با عنوان برکت انجام شد، برای تثبیت ریزگردها در منطقه هندیجان خوزستان کارهایی اجرا شد و...
رئیس پژوهشکده حفاظت خاک و آبخیزداری کشور ادامه داد: اما یکی از حوزههایی که تمایل داشتیم در آن اقداماتی انجام دهیم ولی تاکنون اقدامی در خصوص آن انجام نشده بود، زمین لغزشهایی است که رخ میدهد و خسارات بسیاری نیز به بار میآورد.
ابراهیمی عنوان کرد: برای مثال در چهارمحال و بختیاری، زمین لغزش چهارتخته ناغان را میتوان عنوان کرد که وسعتی معادل 350 هکتار دارد و بخشی از زمینهای کشاورزی مردم را تهدید میکند، این زمین لغزه هر ساله حرکت میکند، از همین رو به عنوان یک کار الگویی برای تثبیت زمین ورود کردیم.
وی خاطرنشان کرد: در چهارمحال و بختیاری حدود 400 مورد زمین لغزش شناسایی شده که عمده آن در محدوده شهرستان اردل و مناطقی از ناغان هستند.
رئیس پژوهشکده حفاظت خاک و آبخیزداری کشور اضافه کرد: وضعیت منابع آبی چندان مناسب نیست و مشکل اساسی که در کشور وجود دارد و حوزههای چون کشاورزی و منابع طبیعی را تهدید میکند، بیلان منفی دشتها است، از 609 دشت کشور حدود 400 مورد به عنوان دشت با بیلان منفی قلمداد میشود، همچنین در چهارمحال و بختیاری نیز از 11 دشت 9 دشت با بیلان منفی مواجه شده است، بنابراین باید در برداشت از منابع آبی تجدید نظر و از سوی دیگر تلاش کنیم که مقدار آورد آبی را به سفرههای زیرزمینی تزریق و مدیریت مصرف را در دستور کار قرار دهیم.
ابراهیمی بیان کرد: یکی از موثرترین شیوهها برای این مهم، آبخیزداری است، کارهای آبخیزداری خصوصا در استانی چون چهارمحال و بختیاری میتواند بسیار موثر باشد تا بیلان منفی دشتها را کاهش دهد.
انتهای خبر/1031ج
کد مطلب: 61352