مدیرکل منابع طبیعی چهارمحال و بختیاری گفت: برای حفظ پوشش گیاهی و جلوگیری از آسیب به اکوسیستم دشت لالههای واژگون، ورود گردشگران تا بیستم اردیبهشت ممنوع خواهد بود.
مدیرکل منابعطبیعی چهارمحال و بختیاری خبر داد:
ممنوعیت ورود گردشگران به دشت لالهها
21 فروردين 1404 ساعت 6:00
مدیرکل منابع طبیعی چهارمحال و بختیاری گفت: برای حفظ پوشش گیاهی و جلوگیری از آسیب به اکوسیستم دشت لالههای واژگون، ورود گردشگران تا بیستم اردیبهشت ممنوع خواهد بود.
اصغر احمدی در گفتگو با خبرنگار پایگاه خبری تحلیلی «جهانبین نیوز»، اظهار کرد: برای حفظ پوشش گیاهی و جلوگیری از آسیب به اکوسیستم دشت لالههای واژگون، ورود گردشگران تا ۲۰ اردیبهشت ممنوع خواهد بود.
وی تصریح کرد: این تصمیم با هدف حفاظت از این منطقه منحصربهفرد و جلوگیری از تخریب گونههای گیاهی ارزشمند اتخاذ شده است.
مدیرکل منابع طبیعی چهارمحال و بختیاری، با اشاره به اینکه دشت لالههای واژگون، یکی از جاذبههای طبیعی خاص شهرستان کوهرنگ هرساله گردشگران بسیاری را به خود جذب میکند بیان داشت: این منطقه با ۵۰۰ هکتار لاله پراکنده و ۱۰۰ هکتار لاله فشرده، یکی از زیباترین جلوههای طبیعت استان چهارمحال و بختیاری محسوب میشود. با این حال، بازدیدهای غیرمجاز و عدم رعایت اصول حفاظتی، منجر به کاهش پوشش گیاهی و آسیب جدی به این اکوسیستم شده است.
به گفته احمدی در سال جاری با هماهنگی شورای حفظ حقوق بیتالمال، دادستانی و فرمانداری کوهرنگ، اقدامات لازم برای حفاظت از این منطقه از جمله تشکیل تیمهای نظارتی و ممنوعیت ورود گردشگران انجام شده است.
وی اذعان داشت: این قرق، علاوه بر جلوگیری از تخریب بیشتر، باعث افزایش پوشش گیاهی دشت در مقایسه با سالهای گذشته شده است.
احمدی خاطرنشان کرد: وجود پوشش گیاهی مناسب، از فرسایش خاک جلوگیری کرده و نفوذپذیری آب باران به سفرههای زیرزمینی را بهبود میبخشد.
وی بیان داشت: یکی از نگرانیهای اصلی، ریشهکنی لالههای واژگون توسط برخی گردشگران است که علاوه بر آسیب به اکوسیستم، موجب افزایش فرسایش خاک، کاهش نفوذ آب و تخریب محیط زیست میشود.
احمدی از عموم مردم درخواست کرده است که در راستای حفظ این دشت زیبا همکاری کنند.
وی ادامه داد: رعایت اصول حفاظتی و توجه به قوانین قرق، میتواند به احیای پوشش گیاهی و حفظ این منطقه طبیعی ارزشمند کمک کند.
احمدی عنوان کرد: علاوه بر اقدامات حفاظتی، اداره کل منابع طبیعی چهارمحال و بختیاری بر لزوم فرهنگسازی در زمینه حفاظت از منابع طبیعی تأکید دارد.
وی خاطرنشان کرد: افزایش آگاهی عمومی درباره اهمیت پوشش گیاهی و نقش آن در حفظ اکوسیستم منطقه، میتواند مانع تخریبهای ناخواسته شود.
احمدی بیان داشت: اجرای برنامههای آموزشی برای گردشگران و جوامع محلی، همکاری با رسانهها برای اطلاعرسانی و تشویق مردم به رعایت قوانین زیستمحیطی، از جمله راهکارهایی است که میتواند به حفظ این منطقه کمک کند.
انتهای خبر/۱۰۲۰ج
کد مطلب: 60875