۰
plusresetminus
تاریخ انتشارسه شنبه ۳ شهريور ۱۴۰۵ - ۰۸:۴۱
کد مطلب : ۶۵۳۱۹
مدیرکل بنیاد شهید و امور ایثارگران چهارمحال و بختیاری خبر داد:

تکریم خانواده‌های شهدا پیش از کنگره

مدیرکل بنیاد شهید و امور ایثارگران چهارمحال و بختیاری گفت: قبل از برگزاری کنگره، از همه خانواده‌های محترم شهدا تکریم به عمل می‌آید.
تکریم خانواده‌های شهدا پیش از کنگره
صابر خسروی در گفتگو با خبرنگار گروه فرهنگی پایگاه خبری تحلیلی «جهانبین نیوز»، اظهار کرد: بنیاد شهید و امور ایثارگران استان در راستای برگزاری کنگره شهدای چهارمحال و بختیاری، متولی سه کمیته با عنوان واحد شامل کمیته جمع‌آوری آمار، اطلاعات و اسناد، کمیته تجلیل و تکریم از خانواده‌های محترم و معزز شهدا و کمیته یادواره‌ها و اجلاسیه‌ها است.

وی تصریح کرد: در جلسات کارگروهی کمیته‌ها، اطلاعات، آمار و اسناد شهدا جمع‌آوری شد و بر اساس نظر قاطع اعضای کمیته، کلیه شهدایی که پرونده آنان در استان وجود دارد یا محل مزارشان در استان است، در آمار استان قرار گرفتند، بر این اساس، شهیدی که در استان متولد شده و زندگی کرده اما پس از مدتی جابه‌جا و پرونده‌اش منتقل شده و مزارش در استان نیست، جزء آمار محسوب نمی‌شود.

مدیرکل بنیاد شهید و امور ایثارگران چهارمحال و بختیاری افزود: در نهایت آمار نهایی استان به ۲۷۵۰ شهید رسید که شامل شهدای دارای پرونده در استان، شهدای مدفون در استان و شهدای خوش‌نام یا گمنامی است که در استان تدفین شده‌اند اما آمار قبلی از آنان در دسترس نبود، این شهدا به‌صورت قشری (دانش‌آموز، طلبه، کارگر و سایر اقشار) دسته‌بندی شدند و آمار کامل و جامعی به دست آمد.

خسروی ادامه داد: از ابتدا برای هر شهید پرونده فرهنگی جامع شامل زندگی‌نامه، شناسنامه، وصیت‌نامه و محتوای سمعی و بصری تولیدشده، تشکیل شد و هر سند جدیدی که به دست برسد، در این پرونده قرار می‌گیرد تا اطلاعات جامعی در اختیار دستگاه‌هایی که در ترویج فرهنگ ایثار فعالیت می‌کنند، قرار گیرد.

وی با اشاره به کمیته تکریم و تجلیل بیان داشت: پس از بررسی‌ها، مقرر شد قبل از برگزاری کنگره از همه خانواده‌های محترم شهدا تکریم به عمل آید، پس از تبادل نظر در کارگروه درباره هدیه غیرنقدی (تندیس، تمثال شهدا یا نماد دیگر)، تصمیم نهایی مبنی‌بر تقدیم تمثال مبارک شهدا گرفته شد، هنرمندان استان حدود ۱۰ تا ۱۲ طرح ارائه دادند و پس از انتخاب یک طرح منتخب در کمیته و تأیید شورای سیاست‌گذاری استان (متشکل از نماینده ولی فقیه، استاندار و سایر اعضا)، این هدایا در قالب تابلوفرش آماده شد.

مدیرکل بنیاد شهید و امور ایثارگران چهارمحال و بختیاری عنوان داشت: با تشکیل قرارگاه و پویش ۱۰ روزه و با مشارکت همه مدیران استان، ائمه جمعه شهرستان‌ها، نماینده ولی فقیه، استاندار و ظرفیت‌های مردمی، هدایای نقدی و غیرنقدی (تمثال شهدا) به منازل خانواده‌های معظم شهدا تقدیم خواهد شد تا همه آنان مورد تکریم و تجلیل قرار گیرند.

خسروی در خصوص کمیته یادواره‌ها گفت: در استقبال از کنگره، یادواره‌های متعددی در شهرستان‌ها برگزار شده است، سال گذشته نزدیک به هزار یادواره و در مجموع دو سال گذشته نزدیک به ۲۰۰۰ یادواره در سطح استان برگزار شده که شامل یادواره‌های خانگی و روستایی، قشری و اجلاسیه‌های شهرستان‌ها است، همه ۱۲ شهرستان استان اجلاسیه برگزار کرده‌اند.

وی ادامه داد: بنیاد شهید علاوه بر نقش سیاست‌گذاری، در سال گذشته از ۲۵۰ یادواره و در مجموع دو سال از نزدیک به ۵۰۰ یادواره حمایت کرده و یادواره شهدای غریب در اسارت را به طور کامل برگزار کرده که با استقبال بی‌نظیر به‌ویژه آزادگان مواجه شد.

مدیرکل بنیاد شهید و امور ایثارگران چهارمحال و بختیاری تأکید کرد: این گزارش‌ها نشان می‌دهد استان در سه کمیته یادشده آمادگی کامل برای برگزاری کنگره‌ای در شأن استان دارد و دومین کنگره ۲۷۵۰ شهید برگزار خواهد شد.

خسروی به اقدامات فرهنگی بنیاد شهید اشاره کرد و گفت: فیلم سینمایی «آن دو» روایتی از کوچک‌ترین شهید دفاع مقدس کشور، شهید ظفر خالدی (که امسال جزء شهدای شاخص کشوری انتخاب شد) ساخته شده است.

وی اضافه کرد: همچنین نزدیک به ۲۶۰۰ تابلو از تمثال شهدا در سطح استان رونمایی شده که حدود هزار مورد قبلی بوده و بقیه تولید جدید است؛ همه تابلوها بازسازی و عکس‌ها به‌روزرسانی می‌شوند.

مدیرکل بنیاد شهید و امور ایثارگران چهارمحال و بختیاری بیان داشت: پنج کتاب و دو تا سه سرود نیز تولید شده که در فرآیند کنگره در اختیار مردم و مهمانان قرار می‌گیرد.

خسروی یادآور شد: مستندهایی از ۲۳ شهید جنگ رمضان مدفون در استان تولید شده که ۱۲ تا ۱۳ مورد آن اکران و از صدا و سیمای سراسر کشور پخش شده است، بنیاد شهید در نمایشگاه جانبی کنگره نیز غرفه‌هایی مرتبط با شهدای جنگ رمضان و جنگ ۱۲ روزه برپا خواهد کرد.

وی ابراز امیدواری کرد این اقدامات در ترویج فرهنگ ایثار و شهادت و برگزاری هرچه بهتر کنگره مؤثر باشد.
ارسال نظر
نام شما
آدرس ايميل شما

خبرهای مارا در پیام رسان های زیر دنبال کنید

تاريخ:

سه شنبه ۳ شهريور ۱۴۰۵

ساعت:

۰۸:۴۶:۴۸

25 Aug 2026