۰
plusresetminus
تاریخ انتشارپنجشنبه ۱۸ شهريور ۱۳۹۵ - ۱۱:۲۶
کد مطلب : ۳۰۴۴۹

رتبه ایران در شاخصهای جهانی اقتصاد دانش بنیان ۴۲ رتبه بهبود یافت

گزارش معاونت علمی و فناوری رئیس‌جمهوری که به هیات دولت ارائه شد نشان داد وضعیت ایران در حوزه اقتصاد دانش بنیان و نوآور در شاخص‌های جهانی ۴۲ رتبه بهبود یافته است.
رتبه ایران در شاخصهای جهانی اقتصاد دانش بنیان ۴۲ رتبه بهبود یافت
به گزارش جهانبین نیوز، گزارش معاونت علمی و فناوری رئیس‌جمهور درباره برنامه مشارکت دستگاه‌های اجرایی در شتاب‌دهی اقتصاد دانش بنیان در جلسه روز چهارشنبه هیات دولت به ریاست حجت الاسلام و المسلمین دکتر حسن روحانی رییس جمهوری بررسی شد.

ضرورت جهشی جدید در مسیر تکاملی کشور در اقتصاد دانش بنیان، تصویر کلان وضعیت ایران در حوزه اقتصاد دانش بنیان و نوآور بر اساس شاخص جهانی نوآوری G۲ ، فضای کسب و کار در اقتصاد دانش بنیان و الزامات اساسی رشد در آن و موضوع همکاری و دستگاه‌های اجرایی در توسعه اقتصاد دانش‌بنیان از محورهای اساسی این گزارش بود.

در این گزارش همچنین چالش‌های بنگاه های تولید کننده محصولات دانش‌بنیان، بسته پیشنهادی برای مشارکت دستگاه‌های مختلف در شتاب دهی به اقتصاد دانش بنیان و بازارسازی محصولات دانش بنیان مورد بررسی و تصمیم‌گیری قرار گرفت.

معاون علمی و فناوری رئیس جمهور همچنین درباره اجرای قانون حمایت از شرکت ها و موسسات دانش بنیان، طراحی و اجرای نظام مالی توسعه اقتصاد دانش بنیان، بهبود محیط کسب و کار و توسعه فرهنگ اقتصاد دانش بنیان توضیحاتی را به دولت ارایه کرد.

بنا بر گزارش معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری، وضعیت ایران در حوزه اقتصاد دانش بنیان و نوآور در شاخص‌های جهانی ۴۲ رتبه بهبود یافته و از رتبه ۱۲۰ در سال ۲۰۱۴ به رتبه ۷۸ در سال ۲۰۱۶ رسیده است.

بر این اساس، ایران در بهبود معیار خروجی دانش و فناوری ۴۸ رتبه، در زمینه بهبود در خروجی‌های خلاق ۵۳ رتبه و در زمینه بهبود بلوغ بازار و کسب و کار به ترتیب ۱۹ و ۲۵ رتبه رشد داشته است.

بازارسازی محصولات دانش‌بنیان با هدف دستیابی به ۱۰ هزار میلیارد تومان تا پایان سال ۹۶، تکمیل اجرای قانون دانش‌بنیان، طراحی و اجرای نظام مالی توسعه اقتصاد دانش‌بنیان و بهبود محیط کسب و کار و توسعه فرهنگ اقتصاد دانش‌بنیان از جمله پیشنهادهای این معاونت برای تقویت این حوزه معرفی شد.

ساماندهی و موثرسازی معافیت‌های مالیاتی فعالیت‌های دانش بنیان و تحقیق و توسعه بخش صنعت و تأمین مالی مبتنی بر اجرای پروژه‌های بزرگ ملی توسط شرکت‌های دانش بنیان و فناور داخلی از جمله بخش‌های برنامه سوم معاونت علمی و فناوری رییس جمهوری برای طراحی و اجرای نظام مالی توسعه اقتصاد دانش بنیان معرفی شده است.

معاون علمی و فناوری رئیس جمهور در ادامه گزارش خود، به شرح چگونگی اجرای قانون حمایت از شرکت‌ها و موسسات دانش بنیان پرداخت و از رشد چشمگیر تعداد شرکت‌های دانش بنیان و افزایش سهم آنها از کل اقتصاد کشور در دولت تدبیر و امید خبر داد، به شکلی که در سال ۱۳۹۲ (۵۵) شرکت، در سال ۱۳۹۳ (۱۱۴۲) شرکت، در سال ۱۳۹۴ (۲۳۲۷) شرکت و در شش ماه اول سال ۱۳۹۵ (۲۵۹۰) شرکت ایجاد شده است که با میزان فروشی معادل ۱۱۰ هزار میلیارد ریال و ایجاد اشتغال مستقیم ۴۰ هزار نفر همراه بوده‌اند.

منبع: مهر

انتهای پیام/1026ج
ارسال نظر
نام شما
آدرس ايميل شما

خبرهای مارا در پیام رسان های زیر دنبال کنید

تاريخ:

پنجشنبه ۱۰ بهمن ۱۳۹۸

ساعت:

۰۸:۰۴:۰۳

30 Jan 2020