۰
plusresetminus
تاریخ انتشاريکشنبه ۲۷ خرداد ۱۳۹۷ - ۱۴:۰۴
کد مطلب : ۳۹۵۳۵
بحران آب در چهارمحال و بختياري:

کفگير آب چهارمحال و بختياري به ته ديگ خورد

پرآب ترين استان اين روزها حال خوبي ندارد و به خاطر خشکسالي به ده استان اول خشک در کشور رسيده است.
کفگير آب چهارمحال و بختياري به ته ديگ خورد
به گزارش جهانبین نیوز ؛ در طول ساليان اخير با کاهش نزولات آسماني، افزايش برداشت غير‌کارشناسي و غيرقانوني از منابع زيرزميني در بخش‌هاي مختلف به‌ويژه کشاورزي و بي ­توجهي به روش‌هاي بهينة مصرف آب در بخش‌هاي مختلف، عملاً بحران آبي پيش آمد و کارشناسان در محافل کارشناسي و حتي سياسي دربارة اين بحران بحث و مجادله مي­ کنند.

چاره‌جويي براي وضعيت بد آب در کشور، امري است که بايد از ساليان خيلي دور به‌عنوان يکي از عوامل احتمالي بحران‌زا در کشور مورد بررسي قرار مي‌گرفت که متاسفانه تا‌به‌حال آن‌طور که بايد به آن پرداخته نشده و با وجود اعلام وضعيت نامناسب آبي، همچنان نگاه‌ها و برنامه ­ها، ‌گذري و کوتاه‌مدت است.

استان چهارمحال و بختياري يکي از استان هاي پر آب و آبخيز کشور در گذشته به شمار مي رفته و حدود ۱۰ درصد آب کشور را تامين مي کرده است.

در حال حاضر به واسطه کمبود منابع آب و خشک شدن قنات ها، چشمه ها و چاه ها، آب يکي از دغدغه هاي اصلي مردم شده است.
طي سال‌هاي گذشته به‌واسطه کاهش بارش و وقوع خشکسالي بسياري از چاه‌هاي آب استان و چشمه‌ها و قنات‌ها خشک‌شده است.

بسياري از کشاورزان و باغداران اين استان در حال حاضر مشکل آب دارند و شغل بسياري از آنها به علت نبود آب به خطر افتاده است.

بسياري از مزارع کشاورزي استان چهارمحال و بختياري به‌واسطه نبود آب از زير کشت خارج‌ و کشاورزان بسياري خانه نشين شده اند.

خشکسالي هر سال در چهارمحال و بختياري در حال افزايش است و کمبود منابع آب در اين استان هر سال بحراني تر مي شود.

بسياري از درختان ما به خاطر نبود آب خشک شده است

يکي از باغداران در چهارمحال و بختياري در گفتگو با خبرنگار بام ايران خبر اظهار کرد: سال گذشته متاسفانه بارندگي در فصل سرما بسيار کم بود و به همين خاطر بيشتر درختان در باغات ما خشک شده اند.

احمدي تصريح کرد: در گذشته مهلت زمان روشن ماندن چاه ها بيشتر بود اما متاسفانه امسال اين مهلت زمان کاهش پيدا کرده و اين خود به يک معضل مبدل شده است.

احمدي با بيان اينکه در گذشته محصولات بيشتري از باغات خودمان برداشت ميکرديم اذعان داشت: متاسفانه خسارت زيادي به خاطر نبود آب به درختان ما وارد شده است.

اين باغدار در ادامه گفت: همه راه منبع و درآمد من از همين برداشت محصولات است که امسال درآمد من به نصفه رسيده و ما را با بحران آب مواجه کرده است.

احمدي اذعان داشت: مسئولين استان تنها با يک جلسه گرفتن کار را تمام شده نبينند بلکه بيشتر از گذشته به فکر باغداران و کشاورزان باشند.



کاهش ۶۳ درصدي بارش ها چهارمحال و بختياري را با بحران مواجه کرد

کارشناس آب در چهارمحال و بختياري در گفتگو با جهانبین نیوز؛  گفت: زماني استان چهارمحال و بختياري تامين کننده ۱۰ درصد از آب کل کشور بود و اين ويژگي به سبب بارش برف در اين استان بود، متاسفانه در چند سال اخير شاهد تغيير شکل بارش ها در استان هستيم

وي تصريح کرد: تغيير بارش ها از برف به باران باعث شد بسياري از ذخاير برف استان از بين برود، اين مشکلي است که در سال‌هاي گذشته براي استان پيش امد اما امسال کاهش ۶۳ درصدي بارش ها مزيد بر علت شد و مي‌توان گفت استان را با بحران مواجه کرده است

اين کارشناس ادامه داد: بسياري از ذخاير برفي از بين رفته و سفره‌هاي زيرزميني هم درحال خالي شدن هستند، براي گذراندن اين بحران مردم نقش بسيار تاثيرگذاري دارند، مصرف اصولي آب مي‌تواند تا حد زيادي مشکلات بحران خشکسالي را هموار سازد.

خشکسالي در ۱۰ سال اخير در ايران رکورد زده است

مدير کل محيط زيست چهارمحال و بختياري در گفتگو با جهانبین نیوز ؛  گفت: با دستکاري هايي که بشر در طبيعت داشته و انواع آلودگي ها توليد شده است در دنيا مي توان تغيير اقليم را حس کرد که اين تغيير اقليم خود را به روش هاي مختلف نمايان مي کند.

وي با اشاره به اينکه تغيير اقليم به روش هاي مختلف نمايان مي شود تصريح کرد: کاهش ميزان بارندگي، تغيير نوع بارندگي در کشور و در استان چهارمحال و بختياري از برف به باران به صورت محسوس ديده مي شود که اينها از عوامل تغييراقليم است.

احمدي با بيان اينکه در استان چهارمحال و بختياري برف به باران تبديل شده است بيان داشت: بي نظمي در بارش ها نيز در اين استان مشاهده شده به طوري که بارندگي که در طول ۵ روز به صورت ملايم انجام مي گرفت در طول چند ساعت انجام مي شد.

وي با اذعان بر اينکه به مدت ۱۰ سال است که در اکثر استان ها با خشکسالي دست و پنجه نرم مي کنيم بيان داشت: اين خشکسالي در چند سال اخير رکورددار بود .

احمدي با اشاره به اينکه ما راهي جز اينکه در برابر خشکسالي ها تاب آوري خودمان را بالا ببريم و با تغيير اقليم و عوامل ناشي از آن سازگار شويم بيان داشت: اقدامات آموزشي، فرهنگي، اجتماعي و ... را در خصوص مشکل بي آبي و خشکسالي بايد اجرا کنيم.

وي با اذعان بر اينکه به تازگي کارگروه ملي سازگاري با کم آبي تشکيل شده است بيان داشت: مسئولين ما بايد عالمانه جهت مديريت منابع آب در خشکسالي فکر کنند.

مدير کل محيط زيست چهارمحال و بختياري با اشاره به اينکه ما بايد در بهينه سازي مصرف آب تلاش کنيم تصريح کرد: بهينه سازي در مصارف کشاورزي، صنعتي و شرب را بايد در دستور کار خودمان قرار دهيم.

احمدي افزود: در کشاورزي ما بايد در ارتقاء روش هاي آبياري از غرقابي به نوين که راندمان مصرف آب را بالا مي برد انجام دهيم و الگو کشت ها نيز به سمت و سويي رود که متناسب با اقليم باشد در همين راستا در نظر گرفتن آب مجازي مي تواند راهکار خوبي باشد و از پس آب هاي تصويه شده داراي استاندارهاي زيست محيطي و بهداشتي در آبياري فضاي سبز درختان استفاده شود.

وي با بيان اينکه در صنعت نيزبايد ما اول بهينه سازي مصرف آب را در دستور کار داشته باشيم عنوان کرد: از آب هاي خاکستري و آبهاي حاصل از تصويه خانه فاضلاب شهري و روستايي را در مصارف صنعتي بايد استفاده کنيم.



بازخواني چرخه آب در صنايع الزامي است

مدير کل محيط زيست چهارمحال و بختياري گفت: بازخواني چرخه آب در صنايع الزامي است به صورتي که ما با استفاده از تکنولوژي هاي روز که مي تواند موثر باشد در جانمايي صنايع ، آمايش سرزمين و توان الکولوژيک هر منطقه توجه خاصي صورت مي گيرد.

احمدي بيان داشت: در جانمايي صنايع، آمايش سرزمين و توان اکولوژيک هر منطقه توجه خاص صورت گيرد و صنايعي که قرار است بارگذاري شود متناسب با قضيه باشد.

وي بااشاره به اينکه در مباحث شرب و بهداشتي درصد کمي از مصرف آب رادارد بيان داشت: در مصرف آب شرب نيز صرفه جويي لازم در بهينه آب بايد داشته باشد به طوري که جلو پرت منابع آب را بگيريم، شبکه هاي انقال آب ، آموزش خانواده و آحاد جامعه براي بهينه سازي مصرف آب کمک زيادي مي کند.

احمدي تايکد کرد: همه ما در همه بخش ها آموزش را ببينيم و در خشکسالي تاب اوري داشته باشيم.

وي يادآور شد: با استفاده از اين راه کارها بايد بتوانيم در جهت تاب آوري در خشکسالي و اثرات تغيير اقليم پيش رويم، ارزش گذاري زيست محيطي همه منايع از جمله آب راه کار موثر باشد و اگر ما ارزش يک ماده طبيعي از جمله آب را بدانيم در بهره برداري منطقي از آن بهتر پيش مي رويم.

۵۰ درصد قنات هاي چهارمحال و بختياري خشک شده است

ذبيح الله غريب مدير کل جهادکشاورزي چهارمحال و بختياري در گفتگو با جهانبین نیوز ؛ گفت: با شرايط بحران آب سياست هاي ما و وزارتخانه نيز تغيير پيدا مي کند.

وي با اشاره به اينکه محصولي مثل سيب زميني که آب زيادي صرف آن مي شود ۲۵ درصد کاهش داشته است تصريح کرد: براي جايگزين اين محصولات طرح هايي پيشنهاد کرده ايم.

غريب با اشاره به اينکه بارندگي ها ۴۶ درصد کاهش پيدا کرده است اذعان داشت: با کاهش بارندگي ما با ۵۰ درصد کاهش منابع آبي نيز مواجه هستيم.

وي با اذعان بر اينکه سال گذشته يک ميليارد و ۲۰۰ ميليون ليتر مکعب آب در اختيار کشاورزان بوده است بيان داشت: پيش بيني امسال ۴۵۰ ميليون متر مکعب آب بيشتر نداريم.



کاهش دو سومي منابع آب در چهارمحال و بختياري

مدير کل جهادکشاورزي چهارمحال و بختياري گفت: بالاي ۵۰ درصد قنات ها خشک شده و مابقي آن ها به قنات هاي فصلي تبديل گشته است .

غريب يادآور شد: متاسفانه خشکي چشمه ها در اين استان نيز فوق العاده شديد بوده است.

وي با اذعان بر اينکه چشمه هاي اين استان ۱۱ متر مکعب آب داشته است بيان داشت: در حال حاضر چشمه هاي اين استان کمتر از يک متر مکعب آب دارد.

غريب با بيان اينکه روش هايي را بايد به کار بگيرم که آب کمتري را مصرف کند اذعان داشت: ما بايد راهکارها ي متفاوت بتوانيم مصرف آب را به حداقل برسانيم.

وي يادآور شد: متاسفانه ۳۰ درصد از گردوهاي استان به خاطر عدم بارندگي در استان خشک يا آسيب جدي ديده اند.

به گزارش جهانبین نیوز ؛ بحران آب مسئله اي سنگين و سخت است که تنها مسئولين نيستند که بايد به فکر آن باشند بلکه اينطور مواقع مردم نيز بايد راه حل و صرفه جويي هاي لازم را در مصرف آب داشته باشند تا از بحران بيرون بيائيم.

مسئولين با توسعه تجهيزات آبياري نوين در اراضي کشاورزي مي توانند کمک شاياني در شرايط بحران کم آبي داشته باشند و مردم نيز با صرفه جويي بهينه در مصرف آب اين بحران را پشت سر بگذارند.

البته گفتني است اين استان خود به آب زيادي نياز دارد و بد نيست مسئولين نيز جلوي انتقال آب به استان هاي ديگر را هرچه سريعتر بگيرند.

گزارش: مرضيه عالي پور هفشجاني
انتهاي پيام/۵۳۰ب
ارسال نظر
نام شما
آدرس ايميل شما

خبرهای مارا در پیام رسان های زیر دنبال کنید

تاريخ:

يکشنبه ۸ دی ۱۳۹۸

ساعت:

۱۲:۱۴:۵۴

29 Dec 2019