۰
plusresetminus
تاریخ انتشارشنبه ۲۶ بهمن ۱۳۹۸ - ۱۳:۲۵
کد مطلب : ۴۳۹۰۰
ویروس وحشتناکی که به جان کودکان می‌افتد!

فلج اطفال ، غولی که با واکسناسیون از پا درآمد

فلج اطفال غول خاموشی که به جان کودکان می‌افتد و نوشکفته‌ها را از طعم شیرین کودکی و قدرت حرکت محروم می‌سازد، بیماری که درمان ندارد و تنها راه نجات از آن پیشگیری با واکسن است.
فلج اطفال ، غولی که با واکسناسیون از پا درآمد
به گزارش جهانبین نیوز؛ فلج اطفال غول خاموشی که به جان کودکان می‌افتد و نوشکفته‌ها را از طعم شیرین کودکی و قدرت حرکت محروم می‌سازد، بیماری که درمان ندارد و تنها راه نجات از آن پیشگیری با واکسن است، فلج اطفال بیماری عفونی است که عامل آن ویروس وحشی پولیو نام دارد و بیشتر از راه ویروس‌های دهانی، مدفوع یا آب و غذای آلوده منتقل می‌شود.

ویروس وحشتناک پولیو که فقط در بدن انسان زنده می‌ماند، سریع در روده رشد پیدا می‌کند و به سیستم اعصاب بدن حمله ور می‌شود و پس از چند ساعت، فرد را فلج و معلول می‌کند و از علائم آن می‌توان به تب، خستگی، سردرد، استفراغ، سفتی گردن و بدن درد اشاره کرد.

در کشور ما تاریخچه درست و دقیقی از موارد ابتلا به فلج اطفال در دهه ۴۰ و ۵۰ نیست، اما تخمین زده می‌شود که در دهه ۵۰ حدود  ۵۰۰ تا هزار نفر به بیماری فلج اطفال در کشور مبتلا می‌شدند، هر چند که از سال ۴۶ وزارت بهداری آن زمان اقدام به خرید واکسن فلج اطفال از خارج کشور می‌کردند اما چون پوشش همگانی واکسیناسیون نداشتیم این بیماری ریشه کن نشد و همچنان شاهد موارد ابتلا به بیماری بودیم.

پس از انقلاب اسلامی به دنبال ایجاد شبکه بهداشتی و برنامه ایمن‌سازی همگانی کودکان که در کمیته کشوری ایمن‌سازی وزارت بهداشت و درمان مصوب شده بود و با اجرای آن از سال ۷۳، پوشش واکسیناسیون اطفال زیر ۵ سال از ۲۰ درصد سال ۶۳، به بیش از ۹۵ درصد در سال ۸۰ برسد و این میزان پوشش واکسیناسیون حتی در کشور‌های اروپای غربی هم کمتر دیده می‌شود و در نهایت واکسیناسیون علیه بیماری‌های واگیرداری، چون فلج اطفال آمار مرگ‌ومیر کودکان زیر ۵ سال را تا حد زیادی کاهش داد.

گران‌ترین واکسن فلج اطفال به‌ صورت رایگان به ایرانیان و مهاجران داده می‌شود تا این ویروس هولناک جان کودکی را تهدید نکند




مرز مشترک ایران و افغانستان و پاکستان و سفر متعدد اتباع این کشور‌ها به ایران خود عامل خطری برای ابتلا به فلج اطفال به حساب می‌آید و به منظور پیشگیری از بیماری، واکسیناسیون اتباع بیگانه در کشور انجام می‌گیرد و همه مهاجران و پناهندگان قانونی و غیرقانونی مقیم کشور تحت واکسیناسیون رایگان با قطره فلج اطفال قرار می‌گیرند و گران‌ترین واکسن فلج اطفال به‌ صورت رایگان به ایرانیان و مهاجران داده می‌شود تا این ویروس هولناک جان کودکی را تهدید نکند.

افزون بر این یکی از اقدامات مهم برای مقابله با ورود موارد فلج اطفال از کشو‌های همسایه است و در این راستا کسانی که از مرز کشور‌هایی مانند عراق، افغانستان و پاکستان وارد ایران می‌شوند یک بار واکسن فلج اطفال دریافت می‌کنند.



بعد از انقلاب هیچگونه فلج اطفالی در چهارمحال و بختیاری گزارش نشد

جزایری معاونت بهداشت چهارمحال و بختیاری در گفتگو با خبرنگار جهانبین نیوز ؛  گفت: واکسن فلج اطفال از سال 72 به مدت 5 سال با طرح ریشه کنی در چهارمحال و بختیاری هم زمان با سراسر کشور انجام شد.

وی تصریح کرد: از سال 72 به بعد با قطره انجام می شد و تا الان هیچ گونه فلج اطفالی نداشته ایم.

جزایری ادامه داد: با توجه به محدودیت تولید واکسن فلج اطفال در دنیا، تامین این واکسن برای همه استان‌های کشور امکانپذیر نبود از همین رو ،این طرح در زمستان سال گذشته در ۹ استان کشور اجرا شد و امسال نیز برای سایر استان‌ها به مرحله اجرا گذاشته شده است.

وی،با بیان اینکه این طرح برای متولدین یکم فروردین ۱۳۹۵ به بعد اجرا می‌شود، گفت: این برنامه در تمامی مراکز، پایگاه‌ها و خانه‌های بهداشت سطح استان به مدت ۲ ماه اجرا می‌شود.

جزایری، با بیان اینکه بهترین ابزار پیشگیری از بیماری فلج اطفال، واکسیناسیون علیه این بیماری است، تصریح کرد: واکسن فلج اطفال به ۲ صورت خوراکی و تزریقی تولید و تجویز می‌شود و در هر ۲ نوع کاربردی و موثر است.

تجویز 6 نوبت واکسن فلج اطفال از بدو تولد تا6 سالگی

رییس مرکز بهداشت چهارمحال و بختیاری با بیان اینکه واکسن فلج اطفال در ۶ نوبت از بدو تولد تا ۶ سالگی تجویز می‎شود، اظهار داشت: آخرین مورد بیماری فلج اطفال در کشور در سال ۱۳۷۹ گزارش شد که از کشور پاکستان وارد کشور شده بود و بعد از آن هیچ موردی از این بیماری در کشور و استان گزارش نشده و این موضوع به تایید سازمان جهانی بهداشت رسیده است.

به گزارش جهانبین نیوز؛ بنابر اعلام سازمان بهداشت جهانی کشور‌ها باید به سمت استفاده از واکسن تزریقی فلج اطفال بروند تا هر چه زودتر بتوان به هدف ریشه کنی جهانی فلج اطفال دست پیدا کرد و واکسن تزریقی فلج اطفال در یک نوبت به برنامه واکسیناسیون اطفال اضافه شود.

دانش فنی تولید واکسن فلج اطفال تزریقی در موسسه رازی وجود دارد و این در حالی است که تنها در ۵ کشور جهان شاهد این مهم هستیم و بنابر گفته‌های رئیس موسسه سرم سازی رازی، این موسسه اکنون به صورت آزمایشگاهی به تکنولوژی تولید واکسن فلج اطفال تزریقی دست پیدا کرده است و به زودی قادر به تولید صنعتی واکسن فلج اطفال تزریقی خواهد بود و باید تلاش کنیم این دستاورد مهم انقلاب اسلامی همچنان با موفقیت حفظ شود.

انتهای پیام/1020ج
 
 
 

 
ارسال نظر
نام شما
آدرس ايميل شما

خبرهای مارا در پیام رسان های زیر دنبال کنید

تاريخ:

يکشنبه ۲۷ بهمن ۱۳۹۸

ساعت:

۰۹:۲۱:۲۹

16 Feb 2020